Otthon / Ország-Világ / A Jobbik követeli, hogy írjanak népszavazást a kvótáról
A kép forrása: alfahir.hu

A Jobbik követeli, hogy írjanak népszavazást a kvótáról

A Jobbik szerint azonnal rendezni kell a helyzetet, hogy Magyarországra ne lehessen visszatoloncolni ezrével, tízezrével az embereket és kvóta szerint se lehessen elhelyezni hasonló nagyságú tömeget – hangoztatta keddi a röszkei vasúti sínnél levő határzárnál tartott sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Z. Kárpát Dániel elmondta: felszólítják a kormányzatot, hogy haladéktalanul szavatolja, hogy visszatoloncolt migránsokat nem fogad Magyarország, szavatolja továbbá, hogy nem fogadja a különböző kvóták alapján ide telepítetteket sem, de hogy mindez ne csak “politikai program” legyen, a Jobbik szeretné megkérdezni az ország lakosságát is. Abban az esetben tehát, ha a Fidesz-KDNP nem teszi egyértelművé az álláspontját a visszatoloncolás és a kvóta szerű elhelyezés kapcsán, a Jobbik olyan ügydöntő népszavazást szeretne kiíratni, melynek során a választópolgárok egyértelműen kifejezhetik véleményüket, hogy kívánnak ide visszafogadni vagy letelepíteni migránsokat, vagy sem. A Jobbik a “nem szavazatra” buzdít. Szerintük a társadalom 90 százaléka támogatná őket.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az ebben a témában tartott nemzeti konzultációt PR és sajtó eseménynek tartják, amely sok pénzt emésztett fel, amit máshol jobban fel lehetett volna használni. Példaként említette a szolgálatot teljesítők ellátását, a fizikai határzár gyorsabb elkészültét, vagy a fizikai határzár védelmét.

A jobbikos politikus sajtótájékoztatóját magukat osztrák újságíróknak nevezett fiatalok zavarták meg. A határzár túl oldalán levő migránsoknak a két fiatal azt kiabálta, hogy jöjjenek át a kerítésen, hiszen ez nemcsak a magyarok országa, hanem az Európai Unió. Magukat antifasisztának, a politikust eközben nácinak nevezték. A nőt és a férfit végül a rendőrség igazoltatta és távolabb kísérték a sajtótájékoztató helyszínétől.

A sajtótájékoztató alatt, kettő magát osztrák újságírónak kiadó aktivista hergelte a migránsokat a Jobbik képviselője és a rendőrök ellen. A menekültek ujjukkal pisztolyt formázva jelezték, hogy mit tennének, az egyenruhásokkal és Z. Kárpát Dániellel, ha lenne rá lehetőségük.

A szerepükből kilépett két újságíró szerint Röszke nem Magyarország, hanem az EU terület és itt nem tarthat a Jobbik sajtótájékoztatót. Kiabálásuknak végül a rendőrök vetettek véget és elvezették őket.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: