Otthon / Ország-Világ / Negyvenhárom eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt
A kép forrása: demokrata.hu

Negyvenhárom eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

További negyvenhárom migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádlottak kedd este és szerdán, Röszke, Ásotthalom és Mórahalom külterületén lépték át illegálisan a szerb-magyar határt. A kerítést egyik vádlott sem rongálta meg, valamennyi migráns a mások által korábban vágott lyukon bújt át, az akadály alatt vagy azon átmászva, illetve egy mások által korábban erőszakkal kinyitott kapun keresztül jutott magyar területre.

A 29 afgán, 12 szír, egy-egy pakisztáni és iraki állampolgár elismerte a bűncselekmény elkövetését, soron kívül, gyorsított eljárásban dönt ügyükben a Szegedi Járásbíróság – tudatta a csoportvezető ügyész.

A Szegedi Járásbíróság csütörtök kora délutánig 13 vádlott ügyében hozott jogerős határozatot határzár tiltott átlépése bűntette miatt, és valamennyiüket – az ügyészi indítvánnyal egyezően – egy vagy két évre kiutasította Magyarország területéről – mondta a szóvivő.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: