Otthon / Dél-somogyi hírek / Migránsválság Dél-Somogyban
A kép forrása: mno.hu

Migránsválság Dél-Somogyban

Sajnos bekövetkezett az, amire sokan számítottak, Dél-Somogyot elözönlötték a migránsok, akik gyalog indultak el Nagykanizsa irányába, hétszázan szöktek át a zákányi zöldhatáron

A horvát hatóságok buszokkal szállítják a magyar határhoz a menekülteket, akik gyalogosan indulnak útnak Nagykanizsa irányába. Egyes információk alapján Zákányban, Berzencén, de már Csurgón is láttak menekülteket, amelyek feltehetőleg nem alaptalan híresztelések, hiszen mindegyik település határ menti, Csurgó pedig útba esik Nagykanizsa irányába, ahova a  a migránsok igyekeznek, hogy minél hamarabb áttudjanak jutni Ausztriába.

Ander Balázs és több jobbikos képviselő is lent volt a határnál, akik testközelből tapasztalták meg a migránsválságot, illetve gépkocsival követte azt a kocsisort, amiről nem lehetett tudni, hogy hova tart.  A buszok végül a horvát-magyar határhoz tartottak, Beremend településhez.

Ander elmondta, hogy beszélt horvát rendőrökkel, akik azt a tájékoztatást adták neki, hogy buszok fognak jönni a magyar oldalról, amelyekkel Siklósra szállítják el a migránsokat majd. Pélmonostoron egy vonatszerelvény is várakozott, amely Zágrábba szállítja a menekültek, de az is előfordulhat, hogy a magyar határhoz utaztatják őket, ami be is bizonyosodott. Jankó Szabolcs Zákány polgármestere a sonline.hu-nak arról számolt be, hogy a magyar határ utolsó vasútállomásáig vitték őket.

Barcson negyven migránst fogtak, Babócsán a függő hídon is érkeznek a migránsok az ország területére. Nagyatádon   a rendőrségen is nagy a készültség információink alapján.

hellodelsomogy.hu és a  sonline.hu nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: