Otthon / Ország-Világ / Figyelem, ezeket terrorizmussal gyanúsított a határsértőket keresik

Figyelem, ezeket terrorizmussal gyanúsított a határsértőket keresik

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felhívással fordult a lakossághoz. Migránsokat keresnek.

Angolul, németül és arabul is közzétette felhívását a magyar rendőrség, ebben fényképfelvételeken próbálja azonosítani a röszkei zavargás helyszínén levőket – az erről szóló közleményt péntek délután tette közzé a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája a rendőrség honlapján.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a felvételeken szereplő személyekkel kapcsolatban információval rendelkezik, vagy őket felismeri, tegyen bejelentést az nni.info@nni.police.hu email címen.

20150918009

20150918002

20150918003

20150918005

20150918006

20150918007

20150918008

Migránsok szerda délután döntötték be az átkelőkaput a Röszke-2 határátkelőnél, és megpróbáltak bejutni Magyarországra.

A kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobáló bevándorlókat a rendőrség könnygáz és vízágyú alkalmazásával visszaszorította és visszaállította a kerítést.

 KKM: aki a határt megtámadja, terrorcselekményt követ el 

Szervezett, felfegyverzett, irányított támadás érte hazánkat szerdán – jelentette ki a külügyminisztérium szóvivője rendkívüli sajtótájékoztatóján. Menczer Tamás elmondta, az elkövetők kimerítették a terrorcselekmény tényállását, szervezetten, felfegyverkezve hajtottak végre irányított terrorcselekményt.

Kifejtette: aki a magyar határt megtámadja, az terrorcselekményt követ el, akkor is, ha azt egy hangosbeszélővel teszi. A magyar szakszolgálatok várják a környező országok segítségét az elkövetők elfogásához – mondta Menczer Tamás.

Menczer Tamás szerint a felvételeken látható egy megafonos férfi, aki egyértelműen szervezője, irányítója a bevándorlók csoportjának, és látható egy másik, a bevándorlókat irányító férfi is.  Egyértelmű, hogy ez “szervezett fellépés, szervezett támadás volt” – hangsúlyozta.

“Ártatlan bevándorlók hátizsákjához mióta tartozik hozzá szervesen például a megafon”, vajon azt a férfi hozta magával Szíriából, vagy kapta valakitől és ha igen, milyen utasítással – tette fel a kérdést, hozzátéve: a férfi a megafonba angolul és arabul beszélt.  A sajtófőnök hangsúlyozta: az is terrorcselekményt követ el, aki hangosbeszélővel szervezi a határ elleni támadást.

Forrás: hirado.hu

Képek forrása: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: