Otthon / Ország-Világ / Péntek éjszaka elindult Nagykanizsáról a menekültekkel megtelt vonat
Kép forrása: Facebook

Péntek éjszaka elindult Nagykanizsáról a menekültekkel megtelt vonat

Péntek éjszaka, pár perccel 11 óra előtt elindult a nagykanizsai vasútállomásról az a vonat, amelyre a magyar-horvát határtól mintegy 20 kilométert gyalogló menekülteket ültették a rendőrök. Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy teherperonok mellett álló személyvonatra körülbelül ezer embert szállítottak fel.

A gyékényesi vasúti határátkelőtől Surdon át Nagykanizsára mintegy 20 kilométer gyaloglók – többségében férfiak, csak néhány nő és gyerek akadt köztük -, szinte szó nélkül szálltak fel a vasúti kocsikra. Többek kérdésére, hogy hová viszik őket, a rendőröktől azt lehetett válaszként hallani, hogy “Ausztria”.

A helyszínt biztosító rendőrök csak a karitatív szervezetek autóit engedték be a vasútállomás területére, így a menekültek vizet és élelmet is kaptak, illetve hallani lehetett, hogy hangosbemondón keresztül arabul adtak információkat a vonaton lévőknek. A környékbeli utcákat is megtöltő számtalan, leginkább csendes nézelődőt azonban a rendőrök távol tartották a migránsok vonuló csoportjaitól, de a vonat indulása után szinte mindenki el is hagyta az állomás környékét.

Az MTI úgy értesült, hogy a vonatokkal Vámosszabadiba, illetve Szentgotthárdra, az ott felállított regisztrációs pontokra szállítják, és ott regisztrálják a határon illegálisan átkelt migránsokat.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: