Otthon / Barcsi hírek / Szegedtől Zákányig, Ásotthalomtól Beremendig

Szegedtől Zákányig, Ásotthalomtól Beremendig

Ander Balázstól már megszokhattuk, hogy minden napra jut valami program. Hol standol, hol önkénteskedik, hol pedig a határon segédkezik. Négy nap alatt járt Szegeden, Ásotthalmon, Beremenden, Pélmonostoron, Zákányon, Berzencén, valamint Bolhón. Ander Balázst kérdeztük programjairól.

 

Helló: Képviselő úr! Ismét egy eredményes, mondhatni nagyon tartalmas és mozgalmas hetet zárt. Mi volt az első állomás, program a héten?

Ander: Köszöntöm a kedves olvasókat! Szerdán kezdődött a Jobbik frakciójának évadnyitó ülése Szegeden. Vona Gábor előadásában a nemzetközi kitekintés mellett természetesen szó esett a parlamenti képviselők munkájáról is. A hosszúra nyúlt megbeszélés jó szellemi alapot jelent a következő hónapok munkájához.

Helló: Ha jól tudom, önkénteskedtek is a környéken. Mi volt ez pontosan?

Ander: Így van. Másnap a Toroczkai László vezette Ásotthalomra mentünk, amely település az illegális bevándorlás által leginkább érintett községe volt hazánknak. A kerítés megépítése és a hatóságok határozott fellépése óta ugyan sokat javult a helyzet, de a szervezett népvándorlás nyomai odaérkezésünkkor még jól látszottak. A frakció egyik része a tanyákon élő időseknek segített, a másik csoport – jómagammal együtt – pedig három helyszínen takarította össze azt az irdatlan mennyiségű szemetet, ami a bevándorlók után itt maradt, s a mindig okoskodó liberálisaink sem voltak hajlandóak összeszedni.

Helló: Csak munka volt, vagy volt idejük egy kis “városnézésre” is?

Ander: Igen volt. A társadalmi munka megkezdése előtt egyébként polgármester úr még megmutatta a jobbikos képviselőnek a község nevezetességeit, így volt alkalmunk megtekinteni a legnagyobb magyar betyár, Rózsa Sándor emlékének szentel múzeumot is.

balázs napja

Estére értünk vissza Szegedi szállásunkra, ahol a szemétszedés után jól esett némi lazulás. A Dóm téren fantasztikus pezsgésű rendezvény forgatagába csöppenhettünk, és a borfesztivál hangulata olyannyira magával ragadott, hogy annyi alkoholt ittam, mint az utóbbi öt évben összesen. Ez egészen pontosan három, tállyai fehérborból készített hosszúlépést jelentett. 🙂

Helló: A hírek arról szóltak, hogy félbeszakították a frakcióülést? Mi történt pontosan?

Ander: Pénteken, -Beremenden keresztül – hogy az ott kialakult migránshelyzetről tájékozódjon – a horvátországi Pélmonostorba ment Vona Gábor vezetésével a Jobbik több képviselője is.
A somogyi médiumokat volt szerencsém a helyszínről tudósítani, hiszen szemtanúja voltam a horvát hatóságok nem várt, és meglehetősen barátságtalan akciójának, melynek során a Pélmonostort elárasztó migránsokat buszokkal, szervezetten a Beremendi határátkelőhöz szállítják. Este még tettem Barcsról egy rövid kiutazást Horvátországba is, hiszen kíváncsi voltam arra, hogy milyen erőkkel védjük a Dráva-hidat.

balázs határon

Helló: Ezúttal akkor elmaradt a már szokásosnak mondható utcafórum?

Ander: Nem, természetesen mindenre maradt idő. Szombat reggel Csurgón indítottam egy városközponti standolással, köztéri képviselői fogadóórával, ahonnan fél tíz után a bevándorlóhadak által elözönlött Zákányba mentem.

Helló: Mi történt Zákányban? Úgy hallhattuk nagy volt a nyomás a magyar hatóságokon.

Ander: Körülbelül délután négyig a helyszínen követtem az eseményeket. Ha kellett, akkor akár angolul is tolmácsoltam a mentősök és a migránsok között, de nyilván fő feladatomnak a rendőri szervekkel, és a polgármester -valamint a járási hivatalvezető urakkal való kapcsolattartást tekintettem. Hazafelé jövet természetesen ellátogattam a Berzence-Gola határátkelőhöz is, hiszen tudni akartam, hogy várható-e itt nagyobb tömeg horvátok általi ránk zúdítása. Gondolom, nem véletlenül láttam Vízvárnál 5 BTR-t és legalább 10 katonai teherautót elhaladni.

Helló: Ez már így is nagyon zsúfoltnak tűnik. Jutott ideje másra is, vagy csak “hivatalos” ügyekben járt el?

Ander: Hála Istennek igen. Barcs felé, rövid időre még beugrottam a bolhói falunapra is, ahol többek közt a helyi és a szomszédos Vízvár polgármesterével is alkalmam nyílt rövid beszélgetést folytatni a Dél-Somogyot is erősen érintő migrációs hullámról.

balázs falunap

Helló: Képviselő úr! Köszönjük szépen! Jó pihenést kívánok!

Ander: Köszönöm a lehetőséget, szép estét!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: