Otthon / Barcsi hírek / Új hírek a somogyi határról

Új hírek a somogyi határról

Tegnap egy egész napos percről-percre közvetítést adtunk a kialakult helyzetről. Tudósítónk is úton van, így amint sikerül friss információkat szereznie egyből közöljük. Tegnap beszámoltunk róla, hogy Ander Balázs a Jobbik barcsi országgyűlési képviselője is a helyszínen tartózkodik. Információnk szerint ez ma sincs másképp. A térség ugyn nem egyéniben megválasztott, de a dolgokat a szívén viselő képviselőt telefonon sikerült elérnünk, így egy gyors tájékoztatást és néhány fényképet is kaptunk tőle.

Frissítve! 17.30.

Újból tájékoztatást kaptunk Ander Balázs országgyűlési képviselőtől, akitől megtudtok azt, hogy Kaproncán 1500 migráns tartózkodik, továbbá egy horvát kontakt személy állítása alapján a horvát hatóságok még körülbelül 40 ezer migránst várnak, akiket nagy valószínűséggel Magyarországra fognak szállítani a zöldhatárhoz, így a magyar hatóságoknak kell megbirkózniuk a hatalmas menekültáradattal. Az illegális bevándorlók türelmesen várják, hogy tovább tudjanak haladni a regisztrációs központokhoz, azután pedig Ausztriába.

Frissítve! 16.30.

Ander Balázs néhány perccel ezelőtt jelezte, hogy Berzence-Gola határátkelőnél megállt a szállítás, nyugalom tapasztalható. Képviselő úr Vízvárról jelentkezett be, ahol több BTR típusú harckocsi és katonai teherautót látni. Itt jelenleg nagy mozgás tapasztalható.

btr

Helló: Képviselő úr! Tegnap és ma is lent tartózkodik a kritikus pontokon. Milyen új hírekről tud beszámolni nekünk?

Ander: Köszöntöm a kedves olvasókat! Reggel fél 10-kor Csurgón standoltunk, ahonnan egyenesen Zákányra utaztunk, ahová folyamatosan nyomják át a horvátok az embereket. Jelenleg a pályán több százan várakoznak, hogy továbbutazhassanak.

Helló: Lehet-e tudni arról valamit, hogy mikor utaznak tovább? Vonatok vagy buszok jöttek? Esetleg mindkettő?

Ander: Egy vonat beállt a délelőtt folyamán, amin körülbelül 1000 ember várakozik, a vonat várja az engedélyt a továbbindulásra. Van még egy vonat is, az még üresen áll, arra vár, hogy az első elinduljon. A migránsok egyébként maguk sem értik, hogy miért kell ott várakozniuk, szeretnének Ausztria felé továbbutazni.

 

Helló: Milyen a légkör? Miben tud ott segíteni?

Ander: A várakozók között van egy szíriai nő, aki odahaza tanár volt, beszél egy kicsit angolul, így tolmács híján én próbálok a Vöröskereszt és az ott tartózkodók között közvetíteni, tolmácsolni, illetve fordítani a mentősöknek is. Azt még fontos kiemelnünk, hogy egyre inkább jön a hideg, és egyre több a beteg. Így bízunk abban, hogy mielőbb megoldás születik a továbbutazásukra.

Helló: Képviselő úr, köszönjük! Még a nap folyamán hívni fogjuk!

Ander: Köszönöm a lehetőséget, várom a hívásukat!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: