Otthon / Barcsi hírek / Készültség Barcson. Migránstömegek érkezése várható

Készültség Barcson. Migránstömegek érkezése várható

A Dráva-hídon 3-4 órás turnusokban 5-600 fő érkezése várható a következő órákban. A helyszínen tartózkodik Ander Balázs országgyűlési képviselő, akitől telefonon kértünk helyzetjelentést.

Frissítve! 18.50.

A helyszínen tartózkodik Barcs jobbikos önkormányzati képviselője és a városfejlesztési bizottság tagja is.

barcs12

 

Frissítve! 18.00.

Teljes a készültség. A magyar rendőrség már várja az érkező buszokat. Még egyszer hangsúlyozzuk, reméljük, hogy igazak a hírek és ellátást kaptak a horvát oldalon, valamint, hogy szervezetten fog történni az állomáshoz való terelés és nem a helyiek portáján bujkálnak majd.

barcs10

Frissítve! 17.30.

A legfrissebb információk szerint 10-15 percen belül érkezik az üresvonat. A vonatokat 4 óránként érkező 8 busz tölti majd meg.

 

Frissítve! 17.55.

A horvát hatóságok elég nagy bizonytalanságban tartják a magyar kollégáikat. Konkrétumokat még mindig nem sikerült megtudni. Állítólag, Eszéken kaptak ellátmányt a hamarosan megérkező migránsok, de erről szintén nem sikerült biztosat megtudni.

Frissítve! 17.30.

A legfrissebb információk szerint 10-15 percen belül érkezik az üresvonat. A vonatokat 4 óránként érkező 8 busz tölti majd meg.

Képviselő úr úgy nyilatkozott, hogy a fatelepnél építik meg a lejárót a migránsoknak és a fatelep területére irányítják őket. Ez egy ideiglenes gyűjtőpontként is nevezhető, ahol a vonatok érkezéséig várakoznak majd. A hatóságok szervezetten a Dráva-parti sétányon keresztül vezetik majd őket és közelítik meg a vasútállomást. A vasútállomásra Gyékényes felől 14 kocsiból álló vonatszerelvény érkezik a következő órákban. Úgy tudjuk, amint megtelik a vonat viszik őket tovább vélhetően nyugatra.

barcs3

Ide várják a migránsok tömegeit

Ander Balázs nyugalomra inti a lakosságot. Fontos, hogy együttműködjön mindenki a hatóságokkal a gyorsabb és könnyebb lebonyolítás érdekében. Több megoldás is elképzelhető, mi abban bízunk, hogy szervezett úton fog történni a szállítás. Nem pedig szélnek eresztve, aminek ez lenne az eredménye:


barcs8

Nehogy ehhez hasonló, a Drávából kimászós menekülés legyen a vége.

A helyszínen tartózkodik a város polgármestere, a jegyzőasszony, a városgondnokság munkatársai, valamint Ander István önkormányzati képviselő.

barcs5

Épül a lépcső.

BARCSON ÁLLANDÓ MENEKÜLTTÁBORT NEM AKARUNK!!

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: