Otthon / Barcsi hírek / A férfiak korkedvezményes nyugdíjazásáról is szó volt a Parlamentben

A férfiak korkedvezményes nyugdíjazásáról is szó volt a Parlamentben

“Mindhalálig! Avagy néhány szó az élethosszig tartó munkáról és a negyven év munkaviszony után a férfiaknak is járó nyugdíj kormányzati elutasításáról.” Ezzel a címmel szólalt fel napirend után Ander Balázs, a Jobbik barcsi országgyűlési képviselője a Parlamentben.

Sneider Tamás, a Jobbik és a parlament alelnöke még júliusban tartott sajtótájékoztatóján egy rendkívül fontos kérdésnek nevezte a korkedvezményes nyugdíjazást, amely véleménye szerint a jelentős mértékben meghatározza majd a következő fél év belpolitikai történéseit.  A nemzeti ellenzék országgyűlési képviselője először is a párt elismerését tolmácsolta Bodnár József irányába, aki magánemberként vitte sikerre a népszavazási kezdeményezést. Mint ismert, a Kúria döntését követően végre elindulhat az aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy körülbelül decemberre népszavazást írjanak ki a férfiak nyugdíjba vonulásáról,  egyszersmind visszaállítsák az esély egyenlőséget férfiak és nők között.

Azonban az Alkotmánybíróság (Ab) szeptember 15-i döntése szerint alkotmányellenes a Kúria azon döntése, amely lehetővé tette a férfiak – nőkhöz hasonlóan – 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést. Így nem lehet megtartani az erről szóló népszavazást.

Az ügy kapcsán Ander Balázs úgy fogalmazott, hogy

A migránsválság igen fontos kérdés. De kétség kívül hasznos is a kormány számára, mert a bevándorlási áradat eltereli az emberek figyelmét több más ügyről. Egy ilyen témára kívántam újfent felhívni a figyelmet. Somogyban is sok aláírást sikerült összeszednünk a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezés érdekében. Ennek kézivezérelt elgáncsolása után viszont joggal merült föl többekben, hogy demokratikus alapjoguk került megtaposásra. Beleszólhatnak még itt a “keményen dolgozó kisemberek” bármibe is? A képviselő felszólalását itt tekintheti meg.

 

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: