Otthon / Ország-Világ / Elriasztja a turistákat a migránsválság
A kép illusztráció. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Elriasztja a turistákat a migránsválság

Erre az évre konferenciát, nagyszabású vállalati rendezvényeket mondtak vissza a külföldi megrendelők, illetve 2016-ra nem Budapestet választották ezek helyszínéül a migránsválság kapcsán Magyarországról megjelent hamis híradások miatt – írja keddi számában a Magyar Idők. Naponta legalább tucatnyi szállodafoglalást is lemondanak a külföldiek.

Nem csupán a pályaudvarok környékén vagy a menekültek útvonalai mentén lévő hotelekből marad el a korábbiaknál több egyéni vendég, hanem Budapest-szerte és egyes vidéki régiókban is érezhetően mérséklődnek a szobafoglalások.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: a szállodavállalatok és az önálló hotelek közül is többen jelezték, hogy visszaesett a foglalások száma október első-második hetére. Főként az országról megjelent negatív hírek miatt érkeznek a lemondások – tette hozzá. Ez különösen olyan szállodákat érint érzékenyen, amelyek vendégköre döntően szabadidős utazókból áll, vagyis akik például városnéző körutakra vagy vidéki, gyógyfürdős kikapcsolódásra érkeznek hazánkba, és jellemzően az interneten foglalják le a szállást.

Niklai Ákos elmondta azt is, hogy a szállodaszövetség javasolni fogja az ágazatot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumnak, illetve a nemzeti marketinget irányító Magyar Turizmus Zrt.-nek egy közös, nemzetközi médiakampány elindítását, ha súlyosabb mértékben jelentkezne a turizmusban a migránsügy miatti visszaesés.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: