Otthon / Kultúra és Tudomány / Medvével és fapapuccsal fricskázza meg a Heinekent a Csíki Sör Manufaktúra
A kép forrása: www.bumm.sk

Medvével és fapapuccsal fricskázza meg a Heinekent a Csíki Sör Manufaktúra

Idén júliusban az Igazi Csíki Sör gyártója javára döntött a Heinekennel szemben az európai védjegyhivatal, a Hargita megyei törvényszék azonban első fokon helyt adott a Heineken keresetének. A székelyföldi kis sörfőzde most egy újabb reklámfilmmel válaszol a holland multinacionális cégnek.

Idén júliusban megerősítette az Igazi Csíki Sör márkát az európai Belső Piaci Harmonizációs Hivatal, elutasítva a Heineken Romania óvását, amely a védjegy megsemmisítését kérte. A védjegyhivatal akkor megállapította, hogy az Igazi Csíki Sör szóvédjegyként sem megjelenésében, sem kiejtésében, sem tartalmilag nem téveszthető össze a Premium Ciuc megnevezéssel, a keresetet elutasította és a Heinekent a költségek megtérítésére kötelezte.

A székelyföldi sörfőzde ellen bírósági úton is fellépett a multinacionális cég, azt állítva, hogy a termékelnevezés megtévesztően hasonlít az általa gyártott Premium Ciuc sörmárkához. A Hargita megyei törvényszék első fokon helyt adott a Heineken keresetének, és megtiltotta az Igazi Csíki Sör gyártójának a termék forgalmazását. A két cég azóta is perben áll egymással, a harc folytatódik, és ennek kapcsán a kis cég egy új animációs reklámfilmet készített el.

A Csíki Sör Manufaktúra első, tavalyi reklámfilmjében medve támad rá egy férfire, de az megvédi sörét az állattól. Az új kisfilmben pedig folytatódik a harc az Igazi Csíki Sörért: ebben ezúttal feltűnik egy holland facipős figura is, aki – míg a férfi és a medve birkóznak – elvenni próbálja a patakba elhelyezett sört.

Megkerestük Kosza Arnoldot, az animációs reklámfilm készítőjét. A hirado.hu-nak annyit árult el, hogy a kisfilm három hónapos munkával készült el.

Alább pedig a reklámfilm első, tavalyi része.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: