Otthon / Barcsi hírek / Rövidesen lezárhatják a magyar-horvát határszakaszt

Rövidesen lezárhatják a magyar-horvát határszakaszt

A kötelező menekült-kvótarendszer elfogadásának másnapján a magyar rendőrség lezárhatja a bevándorlás kapcsán leginkább érintett horvát-magyar határszakaszt. A rendőrségi körökből származó – meg nem erősített – információink szerint kedd este indult el a határra a készenléti rendőrség állománya. Csakhogy, ez a buli keményebb lesz, mint a Röszke-Horgos esetében volt. – írja az alfahir.hu

Frissítve! 11.45.

Tíz autóbusszal mintegy 500 illegális bevándorlót szállítottak a horvát hatóságok szerda délelőtt a Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya-átkelőre – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.
A zágrábi, varasdi és csáktornyai rendszámú buszok a sofőrök elmondása szerint Opatovacból, az ottani menekülttáborból jöttek Letenyére. A mintegy 500 migráns között nemcsak férfiak, de nagyon sok gyerek és asszony is volt, egy fiút a mentők a helyszínen el is láttak rosszullét miatt. Letenyére a legutóbb vasárnap érkeztek illegális bevándorlókkal teli buszok.

Frissítve! 10.30. Kulcsszerepe lesz az élőerőnek

Baranya megyében 41 kilométer hosszú a zöldhatár. Az Orbán-kormány ennek a védelmét próbálja most megszervezni, Beremendnél kedden is több száz katona és civil dolgozott a 3 méteres kerítésen, ami elé viszont már nem is fognak pengedrótot húzni, ugyanis nem lehet megközelíteni magyar oldalról a határszakaszt.
Ugyanakkor vannak a határnak olyan szakaszai is, ahova árvízvédelmi okok miatt lehetetlen kerítést emelni, sőt Matty település közelében még a 1991-es jugoszláviai háború után itt maradt aknáktól is tartania kell. Egyébként ezekre Bakondi György, a miniszterelnök tanácsadója is utalt korábban.
Horvátország néhány nappal ezelőtt elég direkt módon fenyegette meg az Orbán-kormányt; név nélkül nyilatkozó horvát vezetők leszögezték, amint Budapest lezárja a horvát-magyar határt, a mostanában igencsak frusztrált Zágráb ellenőrzés nélkül fogja rázúdítani hazánkra a bevándorlók ezreit, alkalmasint szélnek eresztve őket a Magyarországtól alig 100 kilométer távolságra lévő Opatovac menekülttáborból, valamint Tovarnik melletti gyűjtőpontból.

Frissítve! 10.00.

Az m1 tudósítója szerint újabb, menekültekkel teli vonat érkezett másfél órája Hegyeshalomba. Nagyjából 1300-an lehettek a 12 kocsis szerelvényen. Ez volt az első vonat ma.

Frissítve! 9.00.

Több mint ötezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök kedden, ebből 291 a magyar-szerb határszakaszon, 4823 a magyar-horvát határszakaszon lépett be illegálisan az országba – mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Fotó: Béli Balázs/Alfahír

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: