Otthon / Nagyatádi hírek / Nagyatádon nincsenek menekültek – Ormai István polgármester facebook bejegyzése
Kép forrása: Ormai István facebook oldala

Nagyatádon nincsenek menekültek – Ormai István polgármester facebook bejegyzése

Változtatás nélkül közöljük Nagyatád polgármesterének, Ormai Istvánnak a  facebook bejegyzését.

Íme:

Mivel a menekülő emberek útvonala áttevődött a magyar-horvát határra, a Dél-somogyi térségben közvetlenül megjelentek a velük kapcsolatos történések. Emiatt élénken foglalkoztatja a nagyatádiakat, hogy városunkat hogyan, miben érinthetik a menekült emberekre vonatkozó, velük történő fejlemények, dolgok.

Nagyatád Város Önkormányzatát a Dél-Somogyban szolgálatot teljesítő rendőri és katonai személyi állomány elhelyezése és ellátása ügyében keresték meg az illetékesek.

A József Attila Kollégiumban 71 fő rendőr részére biztosítunk szállást. Ezt a kollégiumban lakó diákok elhelyezését is figyelembe véve szerveztük meg. Önálló szinten, illetve folyosórészeken vannak elhelyezve a rendőrök. A szállásköltséget a rendőrség megfizeti.

A volt laktanyában igény esetén az épülő határkerítés elemeinek – drót, kerítésoszlopok – deponálásához, raktározásához biztosítunk 10000 négyzetméter területet.

Amennyiben szükségessé válik, a rendőrök és katonák részére napi 300 adag reggeli, ebéd és vacsora főzését, elkészítését biztosítjuk a Kollégiumban. Ezt szombat, vasárnap is tudjuk vállalni. Az élelmezés költségeit az igénybe vevő szervezetek fizetik.

Nagyatádon nem helyeznek el menekült embereket. A menekülőket tömegközlekedési eszközökkel a nyugati határ felé szállítják, ami megegyezik az ő céljaikkal.
Hozzáteszem, – értesülve ilyen találgatásokról – hogy a volt laktanyákban emberi tartózkodásra alkalmas épület nincs, de még olyan sem, ami azzá tehető. Egyébként még csak a gondolata sem merült fel annak, hogy ott menekült emberek kerüljenek elhelyezésre.

Önkormányzatunk ezekben a feladatokban készséggel együttműködik a térségünkben szolgálatukat ellátó rendőri és katonai szervezetekkel. Minden, a témakörhöz tartozó dologban eleget teszünk kötelezettségeinknek, egyben képviseljük a nagyatádiak, városunk szempontjait.

Forrás: Ormai István facebook oldala

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tisztújítás: közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: