Otthon / Barcsi hírek / Hadgyakorlat Dél-Somogyban, egyre több a katona

Hadgyakorlat Dél-Somogyban, egyre több a katona

Egyre több katona jelenik meg napról napra Somogyban, közben a Magyar Honvédség lezárta a felkészülést és kitelepülést a Határozott fellépés 2015 elnevezésű gyakorlatban. Nagyszabású kiképzési feladatokra készültek a magyar-horvát határ mentén – írja a sonline.hu

Fokozott katonai jelenlét érezhető a déli határnál, több ezer fegyveres katonával és harci járművekkel is találkozhatunk. A Határozott fellépés 2015 elnevezésű gyakorlatot a migrációs helyzet nyomán rendelte el Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke szeptember 6-án. A gyakorlat szeptember 9-én kezdődött és most zárult.

A jogszabályban meghatározottak szerint a katonák szükség esetén igazoltathatnak, átkutathatják a menekülteket és úgynevezett „tömegkezelési” feladatokat is elláthatnak. A fegyverhasználati szabályok azonban nem változtak.

A dél-somogyi határ közelében megteltek a szálláshelyek. Az itt szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák elhelyezésével, ellátásával kapcsolatban keresték meg a szolgáltatókat. Kollégiumokban, panziókban, vadászházakban, apartmanokban és magánszállásokon is rendőrök vagy katonák vannak.

Fotó: Face To Face Foto

sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: