Otthon / Barcsi hírek / Életfogytiglant kaphat a röszkei támadás hangadója

Életfogytiglant kaphat a röszkei támadás hangadója

Életfogytiglanra is ítélhetik a múlt heti röszkei zavargás egyik hangadóját, akit éppen egy hete, a győri vasútállomáson fogtak el a TEK emberei. A 39 éves szír férfi ellen eddig határzár tiltott átlépése miatt nyomoztak, most azonban terrorcselekmény elkövetésével is meggyanúsították.

A férfi hangosbeszélővel a kezében buzdította az arcukat eltakaró migránsokat, akik palackokkal és kövekkel, később betondarabokkal dobálták a határátkelőt védő rendőröket. Később, miután a támadók kifeszítették a kaput, a tömeggel együtt ő is benyomult a lezárt területre.

Amikor a TEK Győrben elfogta, a sajátján kívül nyolc másik útlevél és négy bankkártya volt nála. A szír férfi ellen tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás. Pénteken azonban a nyomozók kiterjesztették a gyanúsítást.

“A 39 éves, szír állampolgárságú férfit a tegnapi napon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a beszerzett adatok alapján terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki” – mondta Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

A büntető törvénykönyv szerint terrorcselekménynek számít többek között az is, ha valaki azért, hogy az államot valamire rákényszerítse, hivatalos személy, például egy rendőr ellen erőszakos bűncselekményt követ el. A bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől életfogytig terjedő szabadságvesztés.

 

Forrás: hirado.hu

Kép: 444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: