Otthon / Ország-Világ / Szerdára elkészül a letenyei tranzitzóna
A kép forrása: origo.hu

Szerdára elkészül a letenyei tranzitzóna

Szerdára elkészül Letenyén az a tranzitzóna, ahol a Horvátország felől Magyarországra itt belépni szándékozó migránsokat fogják regisztrálni – tájékoztatta a Zala megyei kormánymegbízott hétfőn az MTI-t. A tranzitzóna építése folyamatosan zajlik, hétfő délig 13 konténert állítottak fel és további 15 érkezik még a nap folyamán.

Rigó Csaba kormánymegbízott elmondta: a kormánydöntés alapján letenyei helyszínre kijelölt tranzitzóna építése folyamatosan zajlik, hétfő délig 13 konténert állítottak fel, és további 15 érkezik még a nap folyamán. A helyszín a “senki földje”, vagyis a régi, magyar-horvát közúti átkelőhelyen, a Mura híd közelében lévő terület.

A létesítménynek szerdáig kell elkészülnie, a hátralévő napokban kiépítik hozzá a közművek csatlakozását, valamint az informatikai kapcsolatot, a Zala Megyei Kormányhivatal a konténerek berendezéséhez, valamint a működéshez is segítséget nyújt.

Naponta 6 és 22 óra között folyamatosan jelen lesz olyan, angolul tudó munkatársuk, aki a migránsoknak felvilágosítást nyújt, továbbá ügyvédi és tolmácsolási segítséget is biztosítanak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által indított idegenrendészeti eljárásokhoz.

Rigó Csaba hangsúlyozta: a helyszín is azt jelenti, hogy a migránsok regisztrálását még az ország területére való belépésük előtt lebonyolítják, ezt követően pedig autóbuszokkal szállítják őket tovább az osztrák határ közelében már korábban felállított gyűjtőhelyekre.

A kormánymegbízott jelezte azt is: az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint Zala megye teljes horvátországi szakaszán kiépítik az ideiglenes drótakadályt. A 42 kilométer hosszúságú zalai magyar-horvát határon korábban csak a Mura folyó által nem védett területeken kezdték meg az ideiglenes műszaki zár felállítását, de a mostani döntés szerint a folyóparti szakaszokon is végig elkészül a drótakadály.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: