Otthon / Ország-Világ / Budapestre készül a horvát államfő, hogy javítson a két ország viszonyán
A kép forrása: nyomaban.blogger.hu

Budapestre készül a horvát államfő, hogy javítson a két ország viszonyán

Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő Budapestre készül, hogy javítson a két ország viszonyán – jelentette a horvát Nova TV híradójában. Az utazást a televízió tudósítójának erősítette meg az államfő szerdán a New York-i ENSZ-székházban.

Kolinda Grabar-Kitarovic arra a kérdésre válaszolt, hogy budapesti látogatásának az-e a célja, hogy Horvátország közelebb kerüljön a visegrádi országcsoporthoz.

Az államfő úgy nyilatkozott: nem kell formálisan is csatlakozni egy szervezethez, hogy együttműködés szülessen. Az a fontos, hogy konkrét dolgokról és projektekről beszéljünk – mondta.

Az újságíró arról is kérdezte az államfőt, hogy mi az álláspontja Orbán Viktorral kapcsolatban. Kolinda Grabar-Kitarovic erre azt válaszolta: mindenképpen beszélni szeretne a magyar kormányfővel a két ország viszonyáról, hisz Magyarország mindig is barátja volt Horvátországnak.

“A migránsválság lesz a fő téma, de más együttműködési lehetőségeket is megvitatunk majd” – mondta. A horvát államfő úgy vélte, hogy függetlenül a politikától és a különböző intézkedésektől, amelyeket a két ország bevezetett migrációs ügyben, tény, hogy egymásra vannak utalva.

Ebben a pillanatban a migránsok egyetlen útvonala Horvátországból Nyugat-Európába Magyarországon keresztül vezet – hangsúlyozta. És megtörténhet az is, hogy az emberek az ellenkező irányba fordulnak – tette hozzá.
Hangsúlyozta, hogy “beszélnünk kell a szomszédainkkal, és közösen kell megoldást találni a problémákra”.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: