Otthon / Ország-Világ / Hétmilliárdos fejlesztés a kaposvári cukorgyárban
A kép forrása: kaposvarmost.hu

Hétmilliárdos fejlesztés a kaposvári cukorgyárban

Egy hétmilliárd forint értékű fejlesztés eredményeként hétezer négyzetméter alapterületű cukorcsomagoló üzemet és egy biogáztisztító berendezést adtak át szerdán az osztrák Agrana csoporthoz tartozó Magyar Cukor Zrt. kaposvári cukorgyárban.

Az évi 160 ezer tonna cukor csomagolására alkalmas csarnok hatmilliárd forintba került. A beruházás teljes költségét az Agrana biztosította, míg az új, évente tízmillió köbméter biogáz megtisztítására alkalmas biogáztisztító állomás egymilliárd forintot meghaladó beruházásához 500 millió forintot uniós pályázaton nyert el az Agrana-csoporthoz tartozó Biogáz Fejlesztő Kft.

Johann Marihart, az Agrana igazgatóságának elnöke kiemelte: az eddigi és a most átadott fejlesztések célja, hogy az elkövetkező években is versenyképesek maradjanak a régióban.

A most átadott biogáztisztítási beruházás révén a kaposvári cukorgyár az első olyan répacukorgyár a világon, amely a feldolgozáshoz szükséges teljes energiaigényét, biogáz termelésével, önállóan biztosítja – emelte ki az elnök.

A cukorcsomagolóról szólva pedig azt mondta, ezzel is készülnek az Európai Unió által megszabott cukorkvóta (a kaposvári cukorgyár esetében ez évi 105 ezer tonna) eltörlése utáni időkre.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: