Otthon / Ország-Világ / 700 ezer menedékkérő érkezhet idén Európába
A kép forrása: hu.euronews.com

700 ezer menedékkérő érkezhet idén Európába

Idén a 700 ezret is elérheti a Földközi-tengeren keresztül Európába érkező menekültek száma, és a következő évben sem várható csökkenés az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) csütörtökön bemutatott jelentése szerint.

“Az UNHCR arra számít, hogy 2015-ben akár a 700 ezret is elérheti az Európában biztonságot és nemzetközi védelmet keresők száma” – olvasható a genfi székhelyű szervezet által közzétett dokumentumban. Az ENSZ előrejelzése szerint jövőre sem fog mérséklődni a menekültáradat, a szakértők 2016-ban is legalább 700 ezer menedékkérőre számítanak az öreg kontinensen.

A dokumentumban kiegészítő anyagi források biztosítására szólították fel a nemzetközi közösséget. Az UNHCR összesen 128 millió dollárt (36 milliárd forintot) szeretne összegyűjteni a menekültválság kezelésére.

Az ENSZ legfrissebb adatai szerint szeptember 28-áig mintegy 521 ezren választották az életveszélyes földközi-tengeri utazást, hogy Európába jussanak. Nagyjából 387 ezren közülük Görögországban, további 131 ezren pedig Olaszországban értek partot. Az érkezők 18 százaléka gyerek, 13 százaléka nő. A legtöbben Szíriából jönnek Európába, de sokan érkeznek Irakból, Afganisztánból, Afrikából és máshonnan.

A világszervezet előző, szeptember 8-án megjelent előrejelzése még azzal számolt, hogy 2015-ben 400 ezer, 2016-ban pedig 450 ezer menedékkérő fog érkezni Európába.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: