Otthon / Nagyatádi hírek / Új kiállítás nyílt a nagyatádi Ferences kolostorban
A kép forrása: neta.itthon.hu

Új kiállítás nyílt a nagyatádi Ferences kolostorban

2015 szeptember 20-án átadták a híveknek, a város közösségének, és az ide látogató turistáknak a P. hajnal Zénó Emlékhelyet, amit a kolostor déli traktusának pincerészében alakítottak ki. – írja a nagyatadtdm.hu honlapján.

P. Hajnal Zénó (1900-1945) Nagyatád városának ferences rendi plébánosa volt, akit egy bolgár katona lőtt le Gyékényes határában ’45 húsvétvasárnapján. A kényszerű hallgatásának immáron vége, sőt a Magyar Ferences Rendtartomány 6 hasonló sorsú társa mellett az illetékes római dikasztériumnál kezdeményezte P. Hajnal Zénó boldoggá avatását.

A kiállítás a kort bemutató tablókból, képanyagból, hanganyagból és a háború miatt pincébe menekülő híveknek misét mondó Hajnal páter panoptikumi szobrából áll.
A kiállítás megtekintésének időtartama kb. fél óra. Belépődíjat a diákoktól nem szednek, a felnőtt látogatók számára kihelyezett perselyek biztosítják az adományozást.

Az emlékhelyet a következő emailcímen való bejelentkezés, és előzetes egyeztetés után lehet megtekinteni.
atad.plebania@hotmail.com

http://nagyatadi.plebania.hu/

Forrás: nagyatadtdm.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tisztújítás: közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: