Otthon / Ország-Világ / Közel száz menekült holttestét vetették partra a hullámok Líbiában
A kép forrása: www.origo.hu Illusztráció.

Közel száz menekült holttestét vetették partra a hullámok Líbiában

Legkevesebb kilencvenöt menekült holttestét vetették partra a hullámok az utóbbi öt nap során Líbiában – közölte a Líbiai Vörös Félhold szóvivője vasárnap.

Mohamed am-Miszrati arról számolt be, hogy nyolcvanöt holttestet Tripoli, tízet pedig Szabrata város közelében találtak meg. Tájékoztatása szerint a halottak túlnyomó többsége más afrikai országokból érkezett. Az illetékes hozzátette, tovább folytatják a holttestek utáni keresést.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyezte, hogy Szabrata az egyik legfőbb kiindulási pontja az Európába tartó csempészhajóknak Líbiában.

Az európai uniós tagállamok határellenőrzési ügynökségének (Frontex) legfrissebb adatai szerint az év eleje óta már mintegy 630 ezren érkeztek illegálisan Európába. A legtöbben Szíriából jönnek, de sokan érkeznek Irakból, Afganisztánból, Afrikából és máshonnan.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legfrissebb jelentése szerint az idén már legkevesebb 2600 ember veszítette életét a Földközi-tengeren a veszélyes átkelés közben, a tavalyi egész évi 3279-cel szemben.

Az 1770 kilométeres földközi-tengeri partszakasszal rendelkező Líbiában összeomlott a Moamer Kadhafi elnök 2011-es bukása és halála után kezdődött politikai átmenet folyamata. Azóta káosz uralkodik az országban, Líbiának két kormánya és két parlamentje van, egyes térségek uralmáért pedig egymással versengő fegyveres milíciák harcolnak.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: