Otthon / Barcsi hírek / Az oroszok már Dél-Somogyban vannak – Exkluzív interjú

Az oroszok már Dél-Somogyban vannak – Exkluzív interjú

Oroszország egy vezető tévécsatornája járt Zákányban, hogy a migránshelyzetről tájékozódjanak. Azonban a helyzet pikantériája, hogy Ander Balázs, országgyűlési képviselő is velük volt. Hogy mi állhat ennek hátterében, mennyire része ez a Jobbik keleti-nyitás politikájának, az kiderül az interjúból.

Helló: Képviselő úr! Ma ismét Zákányban töltötte a napját. Mi célból érkezett a faluba?

Ander: Köszöntöm az olvasókat! Ugyan Barcson már napok óta szokatlanul nagy a nyugalom, nem érkeztek a városba migránscsoportok, de a dél-somogyi régió nyugati csücske továbbra sem lehet nyugodt. Zákányra továbbra is hatalmas nyomás nehezedik, egy orosz forgatócsoport pedig kíváncsi volt az itteni bevándorlásügyi helyzetre.

Helló: Azt ugye nem akarja, hogy elhiggyem, hogy csak úgy jött egy külföldi tévéstáb, Ön pedig idegenvezetőnek szegődve átfagyoskodta velük a napot.

Ander: Valóban, ennél bonyolultabb a helyzet. Oroszország vezető tévécsatornájától, a TV Centertől érkeztek, melynek heti külpolitikai magazinját milliók nézik, és hatalmas véleményformáló erővel rendelkezik.

interjú2

Helló: Mi egy kicsit jobban utánajártunk a dolognak. Az Ön által említett magazin főszerkesztője Putyin elnök egyik bizalmas stratégája.

Ander: Igen. Ez nem titok. Alekszej Puskov az orosz parlament, a Duma külügyi bizottságának elnöke. Ilyen minőségben pedig valóban óriási befolyása van az orosz külpolitika alakításában.

Helló: Ön volt az egyetlen politikus, aki Zákányban nyilatkozatot adott nekik?

Ander: Igen, de egy pár perces interjúadásnál kicsit több szerep hárult most rám. Reggel 10 órakor fogadtam az ismert orosz tévés újságírónő, Julia Grabovszkaja vezette stábot. Akkor éppen a reggel érkezett illegális bevándorlók alkotta csoport utolsó tagjai szálltak föl a vonatszerelvényre. Ezt követően interjút adtam, majd ellátogattunk a határon felhúzott kerítés azon pontjáig, ahol áteresztik a migránsokat. Egyébként délután kettőre ígértek egy újabb, legalább ezer fős alakulatot.

interjú

Helló: Ön beszélgetésünk előtt elmondta, hogy szombaton már adásba is kerül a műsor. Nagy vonalakban elárulná, hogy mégis miről beszélt?

Ander: Természetesen. Elsőként rávilágítottam az Amerikai Egyesült Államok felelősségére, hiszen alapjaiban elhibázott (vagy szándékolt cinizmussal ilyenre formált…) külpolitikája hozzájárult az arab államok, a Közel-Kelet destabilizálásához. Ez pedig az egyik fő kiváltó oka annak a migránscunaminak, ami Európára zúdult. Nem mellesleg pedig a délkelet-európai térség kicsi államait egymásnak is ugrasztották, ami szintén amerikai nagyhatalmi érdekeket szolgálhat. Szót ejtettem az Európát fogva tartó öngyilkos liberális személetről, ami nem ismeri föl, hogy saját halálos ítéletünket írjuk alá a modern népvándorlással. A most ismert európai civilizáció könnyen belebukhat a kontinenshódításba. De nyilván arról is beszéltem, hogy a Jobbik véleménye szerint ez a migránstömeg integrálhatatlan, éppen ezért mi nem is fogadunk el semmiféle kvóta-rendszert!

Helló: Önt ismerve, nehéz elhinni, hogy megálltak egy interjúnál, aztán érzékeny búcsút véve egymástól, ki-ki ment a maga útjára.

Ander: Túl jól ismer már szerkesztő úr, vagy jó kémei vannak. Valóban nem ért véget ennyivel a nap. Egy óra körül meglátogattunk egy gyékényesi pecsenyesütőt, ahol falatoztunk némi sült oldalast.

pecsenye

Helló: Ugye, nem kívánja, hogy efölött a momentum fölött elsuhanjunk? A Jobbikot sokszor vádolják azzal, hogy Oroszországból pénzelik, hogy Önök Putyin ügynökei. Ön szerint teljesen természetes, hogy a vezető orosz hírmagazin munkatársai szépen leülnek valakivel pecsenyét eszegetni?

Ander: Vádaskodni lehet. Ostoba nyugatimádó atlantisták vádjainak viszont butaság felülni. Nem vagyunk senkinek az ügynökei, csak a magyar érdeket nézzük. Nem akarunk senki gyarmata, lábtörlője lenni! Egyenrangúságon alapuló, partneri kapcsolatra törekszünk mindenkivel. Viszont, ha Ön követi a Jobbik külpolitikáját, akkor világosnak kell lenni, hogy pártunk a német-orosz-török koordinátarendszer által meghatározott fő mozgástérben képzeli el hazánk boldogulását. Ennek kulcseleme Oroszország, ami nem csak nagyhatalom, de Magyarország egyik fő gazdasági-kereskedelmi partnere is. A keleti nyitás politikájának jegyében észszerű, bölcs dolog velük baráti kapcsolatot ápolni. Putyint valóban tisztelet illeti azért, hogy a rendszerváltás során megalázott, kifosztott Oroszországot ismét visszahelyezte a világpolitika térképére. Pontosan ez a fő bűne ellenségei szemében.

Helló: Jó. Ugorjunk. Szóval ettek, gondolom, közben azért beszélgettek is.

Ander: Így igaz. Sok minden szóba került. De most én mondom, hogy ugorjunk…

Helló: Aztán?

Ander: Aztán visszaautóztunk Zákányba, ahol ismét elsétáltunk a kerítésig, ahol az előre jelzett időponthoz képest egy kis csúszással fel is bukkant egy migránscsapat. Döbbenetes élmény volt, mert az első pár száz fő egy-két nőt leszámítva, csak fiatal férfiból állt. Mondjuk ez az arány később sem nagyon módosult, mert a nagyjából 1100 fős tömegben csupán 170 gyermek és mintegy 150 nő volt.

kerítésmellett

Helló: Valóban elképesztő arány. Ezek szerint, legalább 70%-ban ismét csak férfiak érkeztek. Sokféleképpen lehet ezt magyarázni, de a legtöbb ember számára az Önök kontinenshódító-teóriáját erősíti, ami szerint itt egy jól megtervezett folyamattal állunk szemben, ami tudatosan törekszik Európa elfoglalására.

Ander: Nem vitatkozom. Roppant veszélyt látunk az egész jelenségben.

Helló: Mi az, amit kiemelne még?

Ander: Zákány polgármestere, az ott szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök nagyon jól teljesítenek a migránsválság kezelése során. A határokat őrző egyenruhások igen határozottak, de emellett humánusan is viszonyulnak a migránsokhoz. Olajozott gépezetként teszik a dolgukat, amivel hozzájárulnak ahhoz, hogy a térség lakossága szinte ne is érzékelje ezt a roppant áradatot. Hiszen ne feledjük, naponta több ezer bevándorló érkezik Zákányhoz. Ma este nyolc órára is újabb csoportot várnak. A rendőröket, katonákat, vasutasokat minden tisztelet megilleti.

rendőrök

Helló: Ön az egyik internetes hírportálon egy kommentárt fűzött az oroszok szíriai beavatkozással kapcsolatos cikkéhez, ahol megírta a stáb látogatását. Azt is írta, hogy a nap végén a stábnak “jó utat és jó bombázást” kívánt. Igaz ez?

Ander: Igen. Bízom benne, hogy Putyin vadászgépei a poklok legmélyére küldik az Iszlám Állam pszichopata, kegyetlen állatait.

Helló: Még valami. Találkozott Zákány híressé vált kabala-kutyájával is?

Ander: Igen. Füles, a tacskó ott szaladgált a sínek mellett. Láthatóan jól megy sora, a rendőrök, katonák szeretik.

Helló: Köszönöm az interjút!

Ander: Én köszönöm a lehetőséget. Állok máskor is rendelkezésükre.

gyoda

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: