Otthon / Sportos / Megkoszorúzták Puskás Ferenc emlékművét Athénban
Haupt Erik, Magyarország athéni nagykövete, Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója és Nikosz Szakulisz, Puskás Ferenc egykori tolmácsa (b-j), koszorút helyez el Puskás Ferenc domborművénél a Panathinaikosz labdarúgócsapatának stadionjában a görög-magyar Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt, 2015. október 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor A kép forrása: nemzeti.net

Megkoszorúzták Puskás Ferenc emlékművét Athénban

Vasárnap a görög-magyar Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt megkoszorúzták Puskás Ferenc emlékművét a Panathinaikosz labdarúgócsapatának stadionjában. 

Szöllősi György, az eseményt szervező Puskás Intézet igazgatója arról beszélt, ha a magyar labdarúgó-válogatott Görögországban játszik, nem múlhat el úgy a nap, hogy ne emlékezzenek meg az Aranycsapat legendás játékosáról, aki edzőként BEK-döntőbe vezette az athéni együttest 1971-ben. Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal nem tudott megjelenni, de üdvözletét küldte és nagyon drukkol a magyar nemzeti együttesnek, hogy kijusson az Európa-bajnokságra.

“Puskás ezúttal a középpályán játszik összekötőként Magyarország és Görögország között” – mondta Haupt Erik athéni nagykövet az ünnepségen, melyen Puskás játékosai közül több mint tizen jelen voltak a koszorúzáson, köztük Antonisz Antoniadisz, aki tíz találattal gólkirály lett a BEK-ben a Panathinaikosz menetelése során.

Az eseményen öten helyezték el a koszorút, Szöllősi és Haupt mellett: az Európai Sportújságírók Szövetségének görög elnöke, Jannisz Darasz, továbbá Puskás egykori tolmácsa, egyben a csapat masszőre, Nikosz Szakulisz és a zöld-fehér egyesület alelnöke.

Tavaly júniusban a magyar kormány állítatta és Orbán Viktor miniszterelnök leplezte le az emléktáblát, amelyen az alábbi Puskás-idézet olvasható: “Ők is csak tizenegyen vannak…”

A közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődő Görögország-Magyarország mérkőzésnek a hazaiak számára nincs tétje, mert mindenképpen a sereghajtó pozícióban zárják a csoportot, ugyanakkor ha a magyarok több pontot szereznek Pireuszban, mint a románok Feröer-szigeteken, akkor megszerzik a második, biztos részvételt jelentő helyet, s így 1972 után jövőre ismét szerepelnének a kontinensviadalon. A találkozót a horvát Ivan Bebek vezeti majd.

Forrás: telesport.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: