Otthon / Ország-Világ / Szavazategyenlőség Böhönyén – nem sikerült polgármestert választani
A kép forrása: civilhetes.net

Szavazategyenlőség Böhönyén – nem sikerült polgármestert választani

Mind a két jelölt 577 voksot kapott az időközi országgyűlési választáson Böhönyén. Emiatt érvénytelenítették a polgármester választást a településen, így a két független jelölt Szijártó Henrik és Zsoldos Márta Piroska újra megmérettetheti magát a polgármesteri székért.


Azért kellett új időközi önkormányzati választást kiírni, mert a képviselő-testület még júliusban feloszlatta magát, egyik ülésükön a hétből négyen úgy döntöttek, hogy nem tudnak együtt dolgozni ZsoldosMária Piroskával, aki a Fidesz színeiben egyetlen vokssal kapott többet a korábbi polgármesternél, Szijártó Henriknél. Most sem került elő a döntő voks, mert a vasárnapi választáson mindketten ugyanannyi szavazatot kaptak, a harmadik jelölt, Kalocsai Bálint 29 szavazatot gyűjtött be a választóktól.
A képviselő-testület összetételét eldöntő listás választás érvényes volt, ez alapján Hegyi János, Hernesz Imre János, Kovácsné Balogh Éva, Molnár Zsolt és Tóth Gábor független jelöltek mellett a Jobbik színeiben Tóth Mihály kapott megbízatást a választóktól. A testület ezek alapján három helyen változott, mert nem jutott be a képviselők közé Horváth Ferenc Sándor, Kalocsai Bálint és Savanyó Józsefné sem. – írja a sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: