Otthon / Ország-Világ / A Jobbik szerint Orbán Viktornak öt éve nincs egészségügyi programja
A kép forrása: hir24.hu

A Jobbik szerint Orbán Viktornak öt éve nincs egészségügyi programja

Legalább is, ezt következtetést lehet levonni abból az ötletelésből, amit a frissen kinevezett egészségügyért felelős államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán tartott ma sajtótájékoztatóján. A Jobbik inkább arra kíváncsi mennyi pénzt tud hozni az új államtitkár.

44 nap után Balog Zoltán miniszternek végre sikerült megneveznie az Orbán-kormány következő egészségügyért felelős államtitkárát. A példátlan hosszúságú hallgatás az új államtitkár személye körül egyáltalán nem használt az egészségügy általános állapotának. A ma bejelentett, államtitkári ötletelésnek tűnő tervek azt támasztják alá, hogy a Fidesz 2010 óta semmilyen hosszú távú megoldással nem rendelkezik az egészségügy rendbetételére, és sokadrangú problémaként tekint az ágazatra. Az új államtitkár a lakosság bajaival akar foglalkozni, azt azonban elfelejtette elmondani, hogy mennyi plusz forrást kíván bevonni az egészségügybe, ahonnan súlyos százmilliárdok hiányoznak.

A Jobbik azt várja, hogy az új államtitkár megoldást találjon olyan problémákra, mint a kórházi adósságok szédületes mértékű növekedése, a dolgozói elvándorlás, pályaelhagyás, illetve az általános alulfinanszírozottság.

A miniszter szerint a betegek nyelvén értő új államtitkártól azt kéri a Jobbik, hogy valljon színt, hány száz milliárd forintot tud kisajtolni a kassza kulcsát őrző Varga Mihályból. Enélkül csak helyben járás várható tőle is, és pénz nélkül az ágazat elhúzódó válsága fenyeget. A pénztelenség következménye pedig az lehet, hogy az új egészségügyért felelős államtitkár gyorsan csatlakozhat a levitézlett fideszes egészségügyi vezetők népes táborához, ismét elpazarolva az időt a probléma tényleges megoldásából.

– tudatta Lukács László György frakcióvezető-helyettes és Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselői az MTI-vel

Forrás:MTI.hu és 8300.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: