Otthon / Ország-Világ / Figyelmeztet a külügy: a Törökországba utazók kerüljék a tömegrendezvényeket
A kép forrása: www.dolomiti.hu

Figyelmeztet a külügy: a Törökországba utazók kerüljék a tömegrendezvényeket

A Törökországba utazó magyar állampolgároknak minden esetben azt tanácsolják, hogy olvassák el és kísérjék figyelemmel a konzuli szolgálat tájékoztató honlapjának Törökországra vonatkozó utazási tanácsait.

A tárcánál megerősítették, hogy az ankarai nagykövetség hivatalos értesülései szerint nincs magyar áldozata vagy sérültje a hétvégi eseményeknek.

Hangsúlyozták, hogy a KKM jelenleg nem tervezi Törökország biztonsági besorolásának megváltoztatását. (Törökország jelenleg a II. fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába tartozik.)

A Törökországba utazó magyar állampolgároknak minden esetben azt tanácsolják, hogy olvassák el és kísérjék figyelemmel a konzuli szolgálat tájékoztató honlapjának Törökországra vonatkozó utazási tanácsait (http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?torokorszag#c).

Különösen ajánlják a biztonsági rész tanulmányozását, amelyet annyiban egészítenek ki a hétvégi ankarai események után, hogy minden utazónak javasolt mindenféle tömegrendezvény kerülése. A vonatpályaudvarok, buszpályaudvarok és bevásárlóközpontok, valamint szabadtéri csoportosulások szintén kerülendők.

Az országban a legmagasabb terrorfenyegetettség van jelenleg érvényben – emlékeztetett a tárca. Megjegyezték: minden utazónak tanácsolják, hogy regisztráljanak a konzuli védelem megkönnyítésére személyes adataik, valamint szálláshelyük megadásával a következő linken: https://konzved.mfa.gov.hu/

Ankarában szombaton egy békemeneten történt kettős robbantás, amely a legfrissebb adatok szerint 97 halálos áldozatot követelt, és legkevesebb 160 embert megsebesített. A kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) vasárnap azt közölte, hogy adataik szerint 128-an vesztették életüket a terrortámadásban.

A béketüntetést a közalkalmazotti szakszervezetek konföderációjának felhívására szervezték. A felvonulásnak az lett volna a célja, hogy a törökországi kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak leállítására szólítson fel.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: