Otthon / Manna / A legfinomabb birsalmasajt receptje
A kép forrása: http://www.femina.hu

A legfinomabb birsalmasajt receptje

Ha még soha nem készítettél birsalmasajtot, el sem hiszed, hogy milyen egyszerű.

Az ókorban a birsalma számított a szerelem és a boldogság gyümölcsének. Kellemesen fanyar, rengeteg vitamint tartalmaz. Készíts belőle különleges csemegét! A birsalmasajtot szépen becsomagolva akár ajándékba is adhatod.

Birsalmasajt receptje

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 1 kg birsalma
  • 70 dkg cukor
  • 1 citrom
  • dió
  • mandula

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, főzés: 45 perc, pihentetés: 1 hét

Elkészítés:

A birsalmákat mosd meg alaposan, a hibás részeket vágd ki, darabold fel, távolítsd el a magházakat, és tedd fel forrni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Utána szűrd le, és pépesítsd botmixerrel, vagy tedd turmixgépbe. Add a masszához a cukrot, a citrom levét, és állandóan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Ez legalább 15 perc, majd hűtsd le.

Bélelj ki egy őzgerinc vagy más, neked tetsző sütőformát folpackkal, és öntsd bele a masszát. Szórj bele ízlés szerint apróra vágott diót, mandulát, esetleg szegfűszeget, reszelt narancshéjat, és egyengesd el. Egy-két napig pihentesd, majd öntsd ki a formából. Utána legalább öt napig hagyd száradni a birsalmasajtot, és tárold száraz, hűvös helyen, de lehetőleg ne a hűtőben. Alufóliába csomagolva is sokáig eláll.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Olykor bátorság kimondani az igazságot – Orsós Lajos Barcson

  Különleges vendége volt a közelmultban Barcsnak, Orsós Lajos egy Somogy megyei cigánytelepről került az …

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
%d bloggers like this: