Otthon / Ország-Világ / Jobbik: a Fideszhez közeli “haveri körök” 51 milliárd forintra tettek szert
A kép forrása: alfahir.hu

Jobbik: a Fideszhez közeli “haveri körök” 51 milliárd forintra tettek szert

A Jobbik azt firtatja, hogy kinek az érdeke a letelepedési államkötvény. Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy noha a kötvény célja a befektetések növelése és a munkahelyteremtés volt, szerinte ez nem valósult meg. A Fideszhez közeli “haveri körök” ugyanakkor 51 milliárd forintra tettek szert – fűzte hozzá.

A jobbikos politikus feltűnőnek nevezte Rogán Antal “ügybuzgóságát”, azt, hogy a parlament gazdasági bizottságában is offshore hátterű közvetítő cégek bevonását szorgalmazta, s a későbbi törvényjavaslat egyik előterjesztője volt. A jogszabály kizárta a nyílt pályázatot és az ellenőrzést – mondta.

yöngyösi Márton felvetette, hogy miért nem a diplomáciai hálózat segítségével kezdték meg az értékesítést és miért nem szabták feltételül a befektetést és munkahelyteremtést, ahogy például Nagy-Britanniában vagy Görögországban teszik.

Felmerül, hogy kinek az érdeke az átláthatatlanság fenntartása – összegzett a jobbikos politikus, aki arra is választ vár, hogy Rogán Antalnak milyen a viszonya a közvetítésben részt vevő cégekkel.

Azt is kérdezte, hogy a keleti és a déli nyitás valóban új lehetőségekről és piacokról szól-e vagy arról, hogy unión kívüli embereket feltétel nélkül hozzásegítsenek az EU-n belüli utazáshoz.

Forrás: hirado.hu


TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: