Otthon / Ország-Világ / Bevándorlás: semmiféle kvótát nem fogad el a Jobbik
A kép forrása: alfahir.hu

Bevándorlás: semmiféle kvótát nem fogad el a Jobbik

A Jobbik egyértelmű válaszokat vár a migrációkérdés következményeiről a kormányzattól – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A politikus szerint a világ és a történelem folyamatai felpörögnek, a hullámok pedig átcsapnak a fejünk fölött, anélkül, hogy a kormányzat a jobbikos figyelmeztetések ellenére időben felkészülne a bajra, és lépéseket tenne.
A Jobbik szeretné tudni, hogy mikor lesz teljes a déli fizikai határzár, amelyen keresztül
migránsok többszöröse érkezik ahhoz képest, mint ahányan a röszkei incidens idején jöttek.
Z. Kárpát hangsúlyozta: a Jobbik előre figyelmeztet arra, hogy a jövőben Fekete-Afrika és Afganisztán irányából a mostani migránstömeg többszörösének érkezésére kell számítani.
A Jobbik várja a kormányzat álláspontját a visszatoloncolásokkal kapcsolatban is, mivel – bár a média erről ritkán számol be – jelenleg is zajlik a folyamat. A kormány idén már több száz visszatoloncolt migránst fogadott be, ám látványosan semmiféle elképzelésük nincs arról, hogy mi lesz a sorsuk – mondta el a politikus.
A képviselő felhívta a figyelmet: újabb elképesztő európai ötletek merülnek fel, amelyekkel kapcsolatban törésvonal húzódik a kormány és a Jobbik álláspontja között. Felmerült, hogy egy állandó algoritmus alapján történő elosztási kvóta alapján osszák el a migránsokat a tagállamok között, ami azt jelentené, hogy a beáramló tömeg bizonyos százalékát kötelesek lennénk befogadni.
Ha ez a kvótajavaslat elfogadásra kerül, a kormány semmilyen garanciát nem tud adni arra, hogy ne telepítsenek ide akár több tízezer bevándorlót évente. A Jobbik bármiféle kvótaszerű megoldással szemben zéró toleranciát hirdet – hangsúlyozta Z. Kárpát.
A Jobbik szerint a kormányzat egy aljas kettős játékot folytat: itthon kikel a kvóta ellen, külpolitikai téren viszont – akár az EP-ben, szavazatokkal – hozzájárul ahhoz, hogy hasonló megoldások szülessenek. A párt alelnöke emlékeztetett a fideszes Németh Zsolt kijelentésére, aki azt mondta, a nemzetállamok kora lejárt, és amennyiben legitim döntés születik a kvótarendszerről, Magyarországnak azt el kell fogadnia. A Jobbik követeli a kormánytól, hogy árulják el, mi a valódi álláspontjuk.
Z. Kárpát elmondta: a Jobbik kormányra kerülve egyetlen migráns számára sem fog lehetőséget biztosítani a Magyarországon történő letelepedésre, sem kvóta, sem visszatoloncolás alapján, helyette inkább a demográfiai korfa helyreállításán fognak dolgozni, hogy az ország saját erejéből tudja pótolni önmagát.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: