Otthon / Ország-Világ / Lelőttek egy migránst a bolgár-török határon – az EU vezetői kiállnak Bulgária mellett
A kép forrása: internet

Lelőttek egy migránst a bolgár-török határon – az EU vezetői kiállnak Bulgária mellett

A bolgár-török  határon lelőttek egy afgán migránst – robbant a hír a reggeli órákban. Az Európai Unió vezetői kiállnak Bulgária mellett. Úgy néz ki, hogy az EU vezetői kettős mércét alkalmaznak, hiszen biztosan emlékeznek még arra, hogy Magyarország mit kapott a röszkei eset után…

A hivatalos információk alapján, amit a hatóságok tettek közzé, egy nagyobb illegális határátlépő csoportot vettek üldözőbe. A migránsok nem voltak restek; bemenekültek egy híd alá, ahol mintegy negyven-ötven ember gyűlt össze, akik a hatóság intézkedéseinek ellenálltak. Az egyik egyenruhás állítása alapján – egy nem célzott, figyelmeztető lövést adott le. A golyó szerencsétlen módon eltalált egy migránst a nyaka hátulján. A férfi a kórházba szállítás után belehalt a sérüléseibe.

Jean – Claude Juncker az Európai Bizottság, és Donald Tusk az Európai Tanács elnöke már néhány óra elteltével kiállt a sajtó elé, majd elmondták,

kiállnak Bulgária mellett.

Nem követeltek vizsgálatot, nem mondták azt, hogy sajnáljuk, hanem az Európai Bizottság elnöke konkrétan azt mondta:

Bulgáriával vagyunk.

Mint emlékezetes, a röszkei eset után, ahol ugye nem történt semmiféle haláleset, nem szenvedett egy migráns sem maradandó sérülést, de Magyarország még fele ennyi szolidaritást sem kapott:

Magyarországot azokban a napokban az ENSZ főtitkára, és emberi jogi főbiztosa nemzetközi szégyenpadra rángatta az  “idegengyűlő és szívtelen” Magyarországot. A szerb, román és a horvát kormány is belénk rúgott egy jó nagyot, egy jó embereset.

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: