Otthon / Ország-Világ / A Facebook ezután jelzi, ha állam/szervezet megfigyeli önt
A kép forrása: videk.ma

A Facebook ezután jelzi, ha állam/szervezet megfigyeli önt

A Facebook oldal felhasználói már tudják, hogy mit is jelentett eddig 1-1 értesítés a közösségi oldalon, de 2015. október 17. után bizony nem árt, ha körültekintőbbek, és jobban szemrevételezik azt, hogy miről kaptak értesítést.

 

Ilyen üzenettel/értesítéssel azért nem jó találkozni, mert…

A hétvégén került nyilvánosságra az a poszt, ahol a Facebook biztonsági főnöke, Alex Stamos bejelentette az új értesítésről szóló információkat.

Ezek szerint – azon túl, hogyha más illetéktelen helyről jelentkeztek volna be felhasználói fiókunkra, amelyet ITT ellenőrizhetnek – arról is kaphatunk értesítést, ha valamely állami szervezet megfigyelése/támadása alatt állunk.

Ez a megfigyelés arra irányul a közlemény szerint, hogy okostelefonunkat, vagy más online hozzáférésre használatos eszközünket  – így számítógépünket is akár – támadás érte. Az értesítésben kifejtik erre vonatkozó “erős gyanújukat”, és tolmácsolják, hogy nem a saját facebook közösségi oldalukat érte támadás, hanem további információkra is kíváncsiak lehetnek.

Ha így egyszerűbb a megfogalmazás: figyelmeztetik a felhasználókat, hogy jobban teszik, ha a lehető legtöbb jelszavukat – nem csak a Facebookon – megváltoztatják, újratelepítik a számítógépüket, illetve a gyári beállításokig visszaállítják a telefonjukat.

A teljes – angol – bejegyzést itt érhetik el.

Forrás: videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: