Otthon / Ország-Világ / Svédország: egy hét alatt négy menekültszállást gyújtottak fel
A kép forrása: 12.kerulet.ittlakunk.hu

Svédország: egy hét alatt négy menekültszállást gyújtottak fel

Újabb menekültszállást égett le Svédországban keddre virradóra. Ez egy héten belül már a negyedik ilyen eset, a hatóságok gyújtogatók számlájára írják a történteket.

A múlt kedden kezdődött gyújtogatási sorozat során először egy menekült gyerekek számára kialakított szállást égettek fel ismeretlenek a Malmö közelében lévő Arlöv településen.

A legutóbbi eset során Göteborgtól északra égett le egy menekültlakás, ahová már beköltöztek. Senki nem sérült meg, de többen enyhe füstmérgezést szenvedtek a hatóságok közlése szerint.

A hétvégén szintén Göteborg környékén történt gyújtogatás, ezt követően hétfőn a rendőrség már megerősítette a menekültlakások őrzését.

A négy gyújtogatás közül három olyan szállásokat pusztított el, amelyekbe még nem költöztek be, bár maguk a lakások már készen álltak a menekültek fogadására. Emiatt a svéd hatóságok közölték, hogy a jövőben titokban fogják tartani az újonnan kialakítandó menekültszállások helyét. A svéd TT hírügynökség összesítése szerint idén március óta 15 menekültszállást gyújtottak fel.

A németeknél is tűz volt

Gyújtogatás történt a németországi Baden-Württemberg tartományban keddre virradóra egy menedékkérőket befogadó otthon mellett is.

A Stuttgart közelében fekvő Remseckben egy üresen álló épületben keletkezett tűz, a rendőrség kedd reggeli közlése szerint gyújtogatás miatt. Az egykori vendéglő teljesen kiégett. A lángok nem terjedtek át a szomszéd házra, amelyben menekültszállás működik. A lakókat evakuálták. Sérülés nem történt. A leégett épületben több tűzfészket találtak. A rendőrség nem zárja ki, hogy a gyújtogatás indítéka az idegenellenesség – számolt be hírportálján a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A szövetségi belügyminisztérium legutóbbi összesítése szerint október közepéig csaknem 520 támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ez több mint a két és félszerese a tavaly egész évben regisztrált 198 esetnek.

A menekültválság mélyülésével egyre több ilyen bűncselekmény fordul elő, számuk augusztusban látványosan megugrott. Rongálástól gyújtogatásig számos típus előfordul.

Egyedül októberben 43 sérültje volt az ilyen bűncselekményeknek – mondta hétfőn Thomas de Maiziere belügyminiszter az N24 hírtelevíziónak.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: