Otthon / Ország-Világ / Vona: elsődleges feladat a korrupció felszámolása
A kép forrása: Fotó: Bodnár Csaba/Vidék.MA

Vona: elsődleges feladat a korrupció felszámolása

A Jobbik elnöke a korrupció felszámolását jelölte meg elsődleges feladatként keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor a párt hétfői parlamenti munkáját értékelve azt mondta: kellemetlenséget okoztak a Fidesz padsoraiban a korrupcióval kapcsolatos kérdések és javaslatok. Megjegyezte, hogy vannak tisztességes párttagok, képviselők, polgármesterek és kormánytagok, ugyanakkor minden jó szándékú kezdeményezés rendre elveszik a korrupciós hálózatban.

 

A helyzetet úgy magyarázta: ha van egy kondér gulyás, amibe belepiszkít egy madár, akkor más senki nem kér belőle. Itt ez fordítva van – folytatta -, van egy kondér madárpiszok, abba néha beleszeletelnek egy kis krumplit, répát, zöldséget, beletesznek sót, borsot, de ettől a fűszerezéstől az még nem lesz ehető, “az még egy kondér mocsok marad”.
Szóvá tette, hogy valamennyi korrupcióval összefüggő kérdésükre, felvetésükre Kovács Béla ügye volt a válasz, párhuzamos monológok zajlottak.
Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője mélypontként hivatkozott arra, amikor L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára azt a választ adta a Jobbiknak címezve, hogy “az fáj neki, hogy nem az övé a biznisz”. Az államtitkár elszólta magát – jelentette ki.
Vona Gábor felvetette, mire fájhat a Jobbik foga, amikor egyebek mellett a korrupciós bűncselekmények elévülésének törlését, kötelező ciklus végi vagyonosodási vizsgálatot vagy a családtagok vagyonnyilatkozatainak nyilvánosságát kérik.

Megjegyezte azt is, hogy a kormányfő tanácsadóiért, bizalmasaiért – Habony Árpádért, Andy Vajnáért, Mészáros Lőrincért – senki nem tenné tűzbe a kezét, ugyanakkor “fejétől bűzik a hal”, szerinte nincs olyan, hogy “vannak a rossz tanácsadók meg jó király”.
A pártelnökét kérdezték arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt vetette fel egy azonnali kérdésre reagálva, hogy mióta lettek a jobbikosok “a nagybirtokosok szószólói”. Azt felelte: ez egy paranoid megszólalás volt, s ha tud ilyet a kormányfő, akkor nevezze meg.
Megkérdezték a magyar-horvát határzárról is, amivel kapcsolatban azt hangoztatta: egyértelműek a számok, a déli határzár jó javaslat volt.
A frakcióvezető-helyettesek lecseréléséről szólva pedig visszautasította, hogy bizalmi válság állna a háttérben vagy “megunta volna” a tagokat, s a párt legerősebb szereplőinek nevezte a posztról múlt héten távozott Volner Jánost, Z. Kárpát Dánielt, Sneider Tamást és Gyönygösi Mártont – közölte az MTI.

 

Vona Gábor tegnapi – parlamenti – felszólalását “Így loptok ti!” címmel ITT tekinthetik meg:

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: