Otthon / Barcsi hírek / Ásványvizet isznak az óvodások Barcson – félnek a szülők a helyi csapviztől
A kép forrása: www.topnews.in

Ásványvizet isznak az óvodások Barcson – félnek a szülők a helyi csapviztől

Barcs Várás Óvodája és Bölcsődéje házirend módosítást hajtott végre, így a jövőben már vihetnek be a szülők ásványvízet a gyerekeknek az intézményekbe.

– A szülők aláírásokat gyűjtöttek a változtatás érdekében, és végül 300-ból 152-en aáírták a kérést, ezért történt meg a módosítás – mondta a sonline. hu kérdésére Henéziné Balaskó Edit Barcs Város Óvodája és Bölcsődéje vezetője. – Annyi kérésem volt, hogy ez az óvodai napirendet és a nevelési programot ne befolyásolja. A módosítást szülői szervezéssel és finanszírozással engedélyeztük, felelősséget az intézmény nem vállal.
Ezentúl délben ugyanúgy kancsóba kerül a víz, csak ezúttal nem a csapi, hanem az ásványvíz. Így nincs megkülönböztetés a gyerekek közt. Emellett, szintén szülői kérésre, kerül ásványvíz a fogmosó poharakba is, ahová ugyanúgy a kancsókból öntik. – írja a sonline.hu

A szülői közösségben a Deák Ferenc utcai, a Hársfa utcai, a Szent István utcai és a Széchenyi közi Tagóvodából is vannak tagok, valamennyi csoportban megneveztek egy, a módosításhoz köthető felelőst is közülük. Kérés feléjük az is, hogy egyheti vízmennyiségnél ne halmozzanak fel többet. A házirend módosítását kedden a szülők is véleményezhették és egyetértettek és azzal.

Nem érkezett bejelentés a KLIK-hez

Nem csak az óvodákban, hanem az Arany János Általános Iskolában is aggódnak a szülők a nyáron kialakult ihatatlan csapvíz miatt. A műanyag ásványvizes palackokat a diákok higiéniai okok miatt nem vihetik be az ebédlőbe, ám azokat bárhol máshol fogyaszthatják. Szülői bejelentés az üggyel kapcsolatban sem az iskolához, sem a tankerülethez nem érkezett.
– A gyermekek egészsége és biztonsága minden mást megelőző szempont az iskola és a tankerület számára – tájékoztatta sonline.hu szerkesztőséségt Csobay Bence a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) sajtóreferense. – Ennek érdekében az iskola folyamatosan tájékozódik a víz minőségének állapotáról.

Hozzátette azt is, hogy a víz szennyeződését idén júliusban mutatták ki, de a hatóságok a vizet augusztus 14-étől kezdve újra emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánították. Így az iskolában a 2015/2016-os tanévben a diákok egészsége érdekében a korábbi évek gyakorlatától eltérő intézkedést nem kellett hozni.

 

Forrás: sonline.hu nyomán

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: