Otthon / Ország-Világ / Nem enyhül a migránsok áramlása Hortvátországba
A kép forrása: www.infogyor.hu

Nem enyhül a migránsok áramlása Hortvátországba

Nem csökken a Horvátországba érkező migránsok száma, az opatovaci ideiglenes sátortáborba továbbra is főleg a horvát-szerb határterületről, Bapska körzetéből érkeznek illegális határsértők – írta az Index.hr horvát híroldal szombaton.

A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe óta – amikor is a magyar-szerb zöldhatár lezárták – 229 890 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Pénteken 6881 ember érkezett Szerbiából.

A horvát hatóságok múlt hét péntek éjszaka óta próbálják lassítani a migránsáradatot, aminek következtében az illegális bevándorlók a horvát-szerb határ szerbiai oldalán is feltorlódtak. A horvát közszolgálati televízió beszámolója szerint reggel 1500-an várták Szerbiában, hogy beléphessenek Horvátországba.

A szlovén rendőrség adatai szerint pénteken 9500 migráns lépte át a szlovén-horvát határt, éjféltől szombat délelőttig pedig újabb 4189. Nagy részük illegálisan, a zöldhatáron keresztül érkezett Szlovéniába.

A magyar-horvát zöldhatár múlt hét péntek éjféli lezárása óta a horvát kormány vonatokon és buszokon a szlovén határra szállítja a migránsokat, és nem irányítja többé őket a horvát-magyar határra. Szlovéniában azóta 56 499 illegális bevándorlót regisztráltak.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: