Otthon / Ország-Világ / MAGYARORSZÁGRA HOZOTT HASZNÁLT AUTÓK TÖBB, MINT 90 SZÁZALÉKÁNÁL VISSZATEKERIK A KILOMÉTERÓRÁT
A kép forrása: internet

MAGYARORSZÁGRA HOZOTT HASZNÁLT AUTÓK TÖBB, MINT 90 SZÁZALÉKÁNÁL VISSZATEKERIK A KILOMÉTERÓRÁT

Gondolta volna, hogy a Magyarországra hozott használt autók több, mint 90 százalékánál visszatekerik a kilométerórát? A szakzsargonnal mondva: pörgetik.
“Visszaszorítaná a használt autókkal való feketézést a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége. Az elnök szerint a Magyarországra hozott használt autók több, mint 90 százalékánál visszatekerik a kilométerórát. A szövetség ma mutatta be a magyar márkakereskedésekről készült felmérését. Eszerint 2011 óta ötödével csökkent a márkakereskedések száma.

 

Kép forrása: internet
Kép forrása: internet

2011 óta száz márkakereskedésre került lakat országszerte. Még mindig a gazdasági válság okozta sebeket próbálják feldolgozni – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke. „Magyarországon a piac összeszűkülése okán a márkakereskedők több mint hatvan százaléka az elmúlt néhány évben bezárt, tönkrement.”

Az elnök kijelentette: nem várnak külön támogatást a kormányzattól, csak azt szeretnék, hogy az állam határozottabban lépjen fel az ágazatban igen elterjedt illegális műhelyekkel szemben. A szövetség úgy számol, hogy körülbelül 1000 milliárd forintot költenek évente szervizelésre az emberek, az adóhatósághoz azonban csak 400 milliárdról érkezik bevallás.- Írja a hírtv.hu

Forrás: videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: