Otthon / Ország-Világ / AZ ORBÁN-KORMÁNY MINISZTERE BEVALLOTTA: HAZUDTAK A NYUGDÍJAKRÓL
A kép forrása: internet

AZ ORBÁN-KORMÁNY MINISZTERE BEVALLOTTA: HAZUDTAK A NYUGDÍJAKRÓL

A Népszava és Stop információira alapozva jelent meg az a publikáció, amelyben Lázár János 5 éves hitegetés után bevallotta: soha nem lesz egyéni nyugdíjszámla a mostani felosztó-kirovó rendszerben. A kormány dilettáns döntései mellett viszont nem látszik egységes koncepció a hazai nyugdíjrendszer jövőjéről.

 

Lázár kijelentését az ATV 2015. októberi írása is pedzegette már, amikor úgy fogalmaztak:

Tállai elárulta, mire ment el a magánnyugdíjakból átvett 3000 milliárd

Tállai András csütörtökön a parlamentben az alap 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös üzleti évéről beszámolva elmondta, a magánnyugdíjpénztárakból átvett mintegy 3000 milliárd forint összegű készpénz, állampapír és más értékpapír felhasználásával több mint 2000 milliárd forint közvetlen adósságcsökkentés valósult meg, ezen túlmenően közel 500 milliárd forintot fizetett be az alap a költségvetésbe – írta az atv.hu.

 

 

A Fidesz-kormány így a magánemberek (magánnyugdíjpénztárban lévő) pénzét adósságcsökkentésre fordította, miközben kormányzásuk alatt adósságcsúcs közeli mértéket ért el már idén augusztusban az államadósság. Ráadásként pedig szeptemberben jött a feketeleves.

 

 

Amint arról a stop.hu mai közleményében beszámolt:

Szinte napra pontosan öt év kellett ahhoz, hogy Lázár János nagy nyilvánosság előtt is beismerje, alaposan átverték a magyar közvéleményt, amikor az egyéni nyugdíjszámlák bevezetésére hivatkozva államosították a 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-pénztári befizetéseket. A legutóbbi kormányinfón ugyanis a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, döntöttek, hogy a közeljövőben nem lesz klasszikus egyéni nyugdíjszámla Magyarországon.

 

 

Majd hozzáfűzték:

Vérmérsékletüktől függően kuncogtak vagy kapkodták a fejüket a hazai nyugdíjrendszer alapelveit és a nyilvántartások rendszerét ismerők a – Barát Gábor szavaival élve – kormányzati “népbutítás” miatt, amikor az Orbán-kormány 2010 októberében határozatot hozott a tb alapú nyugdíjrendszerben az egyéni számlák bevezetéséről. A kettő együtt ugyanis értelmezhetetlen, a hitegetés és a zsarolás mégis hatott és az állami rendszerbe történt tömeges visszalépések gyakorlatilag a magánnyugdíj-pénztári rendszer megszüntetését eredményezték.

 

 

Öt év után tehát végre a kormány is elismerte, hogy Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter ígéretei az egyéni nyugdíjszámlák bevezetéséről a 2010. októberi kormányhatározat elfogadásakor és később is, pusztán valóságos tartalom nélküli szójátékok voltak. Most legalább Lázár bevallotta, hogy hazudtak, hiszen kimondta, szó sincs itt másfajta nyugdíjszámításról, netán új nyilvántartás elindításáról: nincs és nem is lesz egyéni tőkeszámla.

 

 

Forrás: Gulyás Erika/stop.hu / ATV /videk.ma

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: