Otthon / Ország-Világ / Heti időjárás előrejelzés – jönnek a mínuszok
A kép forrása: internet

Heti időjárás előrejelzés – jönnek a mínuszok

A jövő héten egyre többfelé esik fagypont alá a hőmérséklet, helyenként még a legmelegebb órákban is 10 Celsius-foknál hűvösebb időre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn kora reggelre főleg a Duna-Tisza közén és Nógrád megyében többfelé képződik köd. Napközben az ország északkeleti felén változóan, kisebb körzetekben átmenetileg erősen felhős lesz az ég, másutt kevesebb felhő és többórás napsütés valószínű; a leghosszabb napos időszak a délnyugati megyékben lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-7 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Tápióság környékén mínusz 1, plusz 1 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 fok körül alakul, csak a párásabb, illetve felhősebb körzetekben lehet ennél kissé hűvösebb.

Kedd reggelre az elvétve kialakuló ködfoltok délelőtt feloszlanak, ám a Nyugat- és Dél-Dunántúlon tartósan megmaradhat az alacsonyszintű felhőzet. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a Nyugat-Dunántúlon várhatóan lesznek helyek, ahol nem hűl 6, 7 fok alá a levegő. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán Nyugat- és Dél-Dunántúl egy részén tartósan zárt maradhat a felhőzet, másutt a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 10-17 fok között alakul.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati és déli részén helyenként gyenge eső előfordulhat, másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, a legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között alakul.

Pénteken és szombaton a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem várható. Pénteken a leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 12-17 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Vasárnap az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő valószínű, de kis körzetekben a köd csak lassan ritkul, illetve oszlik fel. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: