Otthon / Ország-Világ / Kilőttek 300 fekete medvét Amerikában :(
A kép forrása: internet

Kilőttek 300 fekete medvét Amerikában :(

Két nap alatt háromszáz feketemedvét lőttek ki Floridában, ahol 1994 óta először adtak engedélyt a ragadozók kilövésére.

Eredetileg hét napig tartott volna a vadászidény, de mivel már a második napon elértéka vadászok az amerikai barbárok a kitűzött kvótát, máris véget ért a 2015-ös medvevadászat – közölte a vadvédelmi bizottság (FWC).

Több mint 3700 vadász kapott engedélyt arra, hogy fegyverrel vagy íjjal és nyíllal feketemedvét lőjön. A szabályok szerint minden vadász csak egy állatot lőhet ki, amely nem nyomhat kevesebbet 45 kilogrammnál. Ezzel a szabályozással a fiatal állatokat kívánták védeni. A Florida államban élő feketemedvék számát háromezerre becsülik.
A kormány a vadászengedélyekkel 376 900 dolláros bevételre (106 millió forintos) tett szert. A pénzt arra fordítják, hogy biztosítsák a medvék által lakott területek tisztántartását és a szemét elszállítását, és ezzel elkerüljék az emberek és az állatok nem kívánt találkozását.
“Ez a vadászat teljesen felesleges” – adott hangot nemtetszésének Kate MacFall, a Humane Society floridai állatvédelmi szervezet vezetője. Véleménye szerint kutatások bizonyítják, hogy az erdőben élő medvék vadászata nem oldja meg az emberek környezetében élő medvékkel kapcsolatos problémákat. A kormány azonban “nem hallgat a floridai polgárok többségére, akik ellenzik a medvék vadászatát”.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: