Otthon / Ország-Világ / ITT AZ ELSŐ JELE A MÚLT HÉTEN ELFOGADOTT INTERNETSZABÁLYOZÁSNAK! NE LEPŐDJÖN MEG, HA EZENTÚL LASSABBAN INTERNETEZHET
A kép forrása: internet

ITT AZ ELSŐ JELE A MÚLT HÉTEN ELFOGADOTT INTERNETSZABÁLYOZÁSNAK! NE LEPŐDJÖN MEG, HA EZENTÚL LASSABBAN INTERNETEZHET

Bizonyos (pénzt fizető) partnerek szolgáltatásait jobb netkapcsolattal biztosítják majd, aki nem fizet, annak weboldalát vagy webes szolgáltatását kényelmetlenebb lesz majd elérni – tudatta a hvg.hu Tech rovata.

 

Amint hozzátették a hazai piacon jelenlévő Telekom (a Deutsche Telekom hivatalosan közzétett álláspontjára hivatkozva, a HWSW által feltártan) kihasználja a lehetőség adta kiskapukat, így nagyobb internetes sávszélességet csak azoknak a “specializált szolgáltatásoknak” nyújt a szolgáltató, amelyek tulajdonosai fizetnek.

 

Amint arról a HWSW számot ad: a bejelentés szöges ellentétben áll a hálózatsemlegesség elvével és az elfogadott szabályozás szellemiségével, de a törvény betűjének megfelelhet.

 

 

Mik lehetnek ezek a “specializált szolgáltatások”?

“Melyek ezek a specializált szolgáltatások? Videokonferenciáktól az online játékig, távgyógyászattól az automatizált közlekedésirányításig, az önvezető autóktól az internetre kötött ipari termelési folyamatokig – ezek a szolgáltatások más, esetenként szigorúbb minőségi követelményekkel rendelkeznek [az internetes kapcsolatot illetően], mint az egyszerű böngészés vagy az e-mailek, amelyek megérkezhetnek pár ezredmásodperccel később. Egy videokonferencia például nem szabad akadozzon még csúcsidőben sem. Ebből kifolyólag szükség van arra a lehetőségre, hogy az érzékeny szolgáltatásokhoz kötődő adatnak prioritást adjunk a hálózaton amikor a hálózat túlterhelt.” – fejti ki Timotheus Höttges, a telekommunikációs multi elnök-vezérigazgatója a HWSW.hu oldalbeszámolójában.

 

 

Vajon a netsemlegességért tüntetők most mit tesznek?

 

 

Az elmúlt napokban bejelentett “kétsebességű internet” ellen már többen kifogással éltek.

 

További részleteket ITT és ITT olvashat cikkünk forrásoldalain.

Forrás: videk.ma

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: