Otthon / Ország-Világ / Egy élet munkája veszett oda Öreglakon, de gyorsan érkezett a segítség
Kép: Bodrog ÖTE Forrása: somogy.katasztrofavedelem.hu

Egy élet munkája veszett oda Öreglakon, de gyorsan érkezett a segítség

Leégett egy családi ház október huszonhatodikán éjjel, Öreglakon. A frissen felújított épületből csak a falak maradtak épen, a bútorok, a garázsban álló autó, használati tárgyak, láncfűrészek mind megsemmisültek. A segítség azonban gyorsan érkezett a „Restart Segítő Csoport” személyében.

 

A családnak semmije sem maradt, miután leégett az otthonuk. A hír hallatán az októberben megalakult „Restart Segítő Csoport” a bajba jutottak segítségére sietett. Az önkéntesek a Siet a Segítség Alapítványon keresztül felmérték, hogy mire lenne a családnak szüksége. A csoport a minap megszervezte az adományok elszállítását is, s megpakoltak egy kisteherautót bútorokkal, műszaki cikkekkel és egyéb használati tárgyakkal.

Az újrakezdésben nagy segítséget nyújtó szervezet – amelynek gerincét a bodrogi önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület tagjai adják – célja, támogatást nyújtani azon kárt szenvedett somogyiaknak, akik tűz, vagy más elemi kár illetve katasztrófa következtében elvesztették ingóságaikat. A karitatív tevékenységbe bevonják a helyi általános iskolás (7. és 8. osztályos) diákokat is, hogy már fiatalon megérezzék az önkéntesség fontosságát, hogy odafigyeljenek embertársaikra és hasznos tagjává váljanak a társadalomnak.

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: