Otthon / Ország-Világ / KÉT ÉV BÖRTÖN VÁRHAT A KORÁBBI PÉCSI FIDESZES KÉPVISELŐRE
Fodor Ibolya (fotó: Kálmándy Ferenc / MTI) A kép forrása: alfahir.hu

KÉT ÉV BÖRTÖN VÁRHAT A KORÁBBI PÉCSI FIDESZES KÉPVISELŐRE

Emlékeznek még Fodor Ibolyára, Pécs leghíresebb önkormányzati képviselőjére? Pedig nem szabadna a feledés homályába engedni a Fidesz korábbi politikusát, hiszen történet jól példázza az elmúlt 25 év következmények nélküli “politizálását”, egyben az elszámoltatás hiányát is.

Mondjuk azért is nehéz elfelejteni a nevezett képviselő asszonyt, mert ő is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Fodor Ibolya brand-et megőrizze a hazai közéletben.
Az év elejéig őrizte a titkát, de végül kiderült az akkor még fideszes politikusról, hogy 2003-ban folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt, mint bűnsegédet másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.
Még talán csendben el is bújhatott volna, de Fodor Ibolya képes volt neki menni az akkor már a reklámadó miatt ellenzékivé vált RTL Klub őt kérdező újságírójának:
„Máshogy nem kerülsz képernyőre kishaver, mert annyira tehetségtelen kis majom vagy, hogy ez telik ki tőled, hogy engem zaklass.”
Így viszont jött az országos hírnév, és mivel akkoriban a közvéleményt még jobban érdekelték a fideszes korrupciós sztorik, mint a migránsok (nem gyanús?), ezért személye kínossá vált a kormánypárt számára, ám megszabadulni nem igazán tudott tőle. Annyit ugyan elértek, hogy kilépjen a frakcióból, de a mandátumát nem adta vissza.
Igaz dolgozni így sem jár be, összesen egyszer volt a munkahelyén az elmúlt egy esztendőben…
A mai hírek szerint költségvetési csalással vádolja a netadó ellen tüntetőket hazaárulózásáról is elhíresült volt fideszes pécsi képviselőt a pécsi járási ügyészség. A vád szerint a politikus annak idején önkormányzati intézményeknek is dolgozó cége (a Prohigi Kft.) 3 milliós adóhiányt okozott.
A hvg.hu úgy tudja, hogy bár az ügyészségi közlemény titokban tartotta a vád alá vont képviselő személyazonosságát, a szokásoknak megfelelően anonimizálva jelent meg a hír szerda reggel, a részleteket nem volt nehéz összerakni. Fodor takarítócégének önkormányzati megbízásai korábban is ismertek voltak, a cég ráadásul 2013 óta felszámolás alatt áll a NAV kezdeményezésére. A lap kérdésére Fodor Ibolya megerősítette, hogy róla és cégéről van szó, elismerte a vizsgálat tényét, ám bővebben nem kívánt nyilatkozni, mivel ő is a sajtóból értesült elmondása szerint a vádemeléséről. Mint mondta, az ártatlanság vélelme őt is megilleti, és azon lesz, hogy azt be is bizonyítsa.
Ha a vád beigazolódik, akkor két évig terjedő szabadságvesztés nézhet ki a politikusnak.
Forrás: afahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: