Otthon / Barcsi hírek / Elfogadhatatlan, ha az állampolgárokat alattvalónak, a munkavállalókat cselédnek nézik

Elfogadhatatlan, ha az állampolgárokat alattvalónak, a munkavállalókat cselédnek nézik

Elfogadhatatlan, ha az állampolgárokat alattvalónak, a munkavállalókat cselédnek, puszta bérrabszolgának nézik. Erről ír közösségi oldalán Ander Balázs, jobbikos országgyűlési képviselő. Az oldal alján ezzel kapcsolatos két kérdésben is várjuk szavazatukat. Önök szerint jogos a büntetés?

A somogyi honatya korábban már felszólalt a Parlamentben ez ügyben, akkor írásbeli kérdést tett fel az illetékesnek. A napokban jelent meg, hogy az akció miatt fizetniük kell az érintetteknek. A felháborító esetről, melyről a sajtóból értesült, a képviselő nem volt rest továbbmenni. Az ügyben írásbeli kérdés formájában a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordult.

Az írásbeli kérdést az alábbiakban közöljük:

Tisztelt Miniszter Úr!

2015. szeptember 28-án „Meghallják-e a közösségi közlekedési ágazatban dolgozók panaszát?” címmel szóbeli kérdést intéztem az NFM-hez.
Ebben beszámoltam a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet kezdeményezésére, a sofőrök által – a béremelés érdekében – végrehajtott fekete pólós figyelemfelhívó akcióról.

A végletekig kizsigerelt munkavállalók azonban nemhogy fizetésemelést nem kapnak, de friss sajtóhírek szerint a cég most még ötmillió forint sérelmi díjra is perelni akarja a szakszervezetet.
Mindezekre való tekintettel kérdezem:

Az elszegényedett munkavállalók már a szabad véleménynyilvánítás jogával sem élhetnek Magyarországon?
Egyetértenek-e azzal, hogy a szólásszabadság biztosításának érdekében a munkáltatónak kötelessége tűrni a véleménynyilvánítást?

Várom érdemi válaszát!

Ander Balázs szeptember 28-i felszólalása az alábbi videóból tekinthető meg.

 

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: