Otthon / Dél-somogyi hírek / Jobbikosok lepték el a sétáló utcát Nagyatádon

Jobbikosok lepték el a sétáló utcát Nagyatádon

Még szinte le sem csengett a kadarkúti köztéri fogadóóra, máris egy újabb helyszínen találkozhattunk a jobbikosokkal. Ez alkalommal a Fidesz iroda előtt is mozgolódást láttunk, talán még aláíró ívek is előkerültek, a sétáló utcán standolókat ez mit sem zavarta. Volt itt országgyűlési képviselő, helyi képviselő, ifjúsági szervezet vezetője, sőt az ifjúsági szervezet országos alelnöke is. Őket kérdeztük röviden.

A köztéri fogadóóra házigazdája, Simonné Tóth Mária önkormányzati képviselő volt. Képviselő asszony szájmaszkban jelent meg. Hogy milyennek értékeli a napot és mi történt vele, azt megtudjuk személyesen tőle.

Helló: Előzetes beszélgetésünkből kiderült, hogy Ön komoly fogászati műtéten van túl. Ennek ellenére is kiállt szombat délelőtt standolni. Így szokás ez a többi itteni képviselő esetében is?

Simonné: Azt, hogy a többi itteni képviselőnél mi a szokás, nem tudom megmondani. Bennünket jobbikosokat nem lehet könnyen eltántorítani, még akkor is ott vagyunk, ha épp az egészségünk nem teljes. Szerencsére jól sikerült a beavatkozás, így várhatóan a következő alkalommal már maszk nélkül standolhatok. A mai napot is sikeresnek ítéljük meg, ilyenkor több száz újságunk és kiadványunk fogy el. Minden alkalomra többet kell hozni ezekből. Örülünk, hogy az emberek is egyre nyitottabbak felénk.

standcsoport

A standolókat meglátogatta Ander Balázs országgyűlési képviselő is, aki köztéri fogadóórát is hirdetett ugyanerre a napra. A híres atádi piacon tett sétája után csatlakozott a többiekhez.

Helló: Most is sorban állt egy kis hurkáért vagy lángosért a piacon?

Ander: Nem, ahhoz reggel háromnegyed tíz még túl korai lett volna. Bár, ki tudja… most, hogy így mondja, kezdem bánni, hogy kihagytam. A vásárcsarnokban való evésnek utánozhatatlan hangulata van.

Helló: De azért jobb a parlamenti étteremben az elegáns kajákat burkolni, nem?

Ander: Fenét jobb! Nem mondom, hogy rosszul főznek, de a vásárcsarnoknak világbajnok aurája van. Egyébként szeretem a piac hangulatát. Jó ismerősökkel összefutni, váltani néhány mondatot.

Helló: És a köztéri fogadóórán mi volt, ami leginkább mellbevágta? 

Ander: Felbukkant unokaöcsém is. Úgy néz ki, irány Norvégia. Havi nyolcvanezerre nehéz jövőt tervezni… Döbbenetes a fiatal- és középgeneráció elvándorlása.

attila

A fiatalabb generációkat a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagjai képviselték. Ha jól láttuk, saját kiadványokat és újságot is osztottak. Nichter Tamást, a tagozat országos alelnökét, és Somogyi Attilát, a nagyatádi szervezet elnökét kérdeztük.

Helló: Ön olyan fiatal. Nem tanulni kéne hétvégén vagy bulira készülni? Nem túl komoly pálya ez egy fiatalnak?

Somogyi: Nem érzem azt, hogy túl komoly pálya lenne. Számunkra ez egy teljesen természetes dolog, hogy bizonyos rendszerességgel az emberek között járunk, friss hírekkel, újságokkal látjuk el őket. Szeretjük ezt csinálni, hiszen sokkal személyesebb és közvetlenebb ez a fajta találkozás az emberekkel, mint például a különböző közösségi portálokon keresztül csevegjünk. Természetesen a tanulás sem maradhat el, így amint végeztünk otthon neki is látok, még vasárnap is lesz egy kis idő rá. Jó időbeosztással minden fontos dologra juthat idő.

Helló: Országos vezetőként nem lenne egyszerűbb Pesten lenni és szórakozni vagy éppen pihenni? Mi késztet arra valakit, hogy több száz kilométert utazzon ilyen hideg reggelen?

Nichter: Nem, valószínűleg összetéveszt valamelyik másik ifjúsági szervezet vezetőjével. A Dél-Zselicben születtem, Szigetváron, Budapesten csak tanulok. Mindig is sokkal jobban szerettem itt élni, és amint lehetőségem van itthon tartózkodom és tevékenykedem. Ami a szórakozást illeti. Valahol nekünk ez egy kikapcsolódás is, hiszen mindig új emberekkel ismerkedünk meg, beszélgetünk, különböző véleményekkel találkozunk, amik nagyon jó visszacsatolások, és sokkal inkább emberközeli tevékenységet tudunk folytatni. Tudjuk, hogy mi az ami hiányzik nekik, mi az amit nem jól gondolnak. A fiatalok részére is mindig van valami új kiadványunk, amit szívesen vesznek és olvasnak. Jó látni, hogy a kisebb városokban is egyre nagyobb a népszerűségünk. Arról nem is beszélve, hogy mennyi élmény és sztori is társul egy-egy ilyen alkalomhoz. Jó hangulatban dolgozunk.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter milliókért foglalkoztatott tanácsadója ment megzavarni egy miskolci rendezvényt

A “Nép pártján” Bede Zsoltja megpróbálta tönkretenni a Jobbik miskolci tanácsadását TG Facebook Comments

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: