Otthon / Ország-Világ / “Álljon ki a Fidesz és magyarázza meg a siófoki pénzszórást!”
Siófok, 2012. augusztus 14. A siófoki szabadstrand 2012. augusztus 14-én. A Balaton vízszintje Siófoknál 54 centiméter. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt A kép forrása: alfahir.hu

“Álljon ki a Fidesz és magyarázza meg a siófoki pénzszórást!”

A Jobbik somogyi megyei származású képviselőjeként mély felháborodásomat fejezem ki a közpénz elszórás miatt, ami a siófoki önkormányzat Balaton-Parti Kft-jénél történt – mondta Ander Balázs keddi sajtótájékoztatóján. A Jobbik politikusa a Balaton parti város strandjait kezelő önkormányzati cég gazdálkodása, és a város tavaly megválasztott, független polgármestere által indított vizsgálat jelentése kapcsán fordult a sajtóhoz. Az ügyről korábban az alfahir.hu is beszámolt.

 

Ander szerint, abban a megyében, ahol az önkormányzatok mintegy 40 százaléka haldoklik, ahol egy 3 millió forintos forráshiány miatt képesek bezárni egy jól működő iskolát, akkor az több mint felháborító, amivel Siófokon találkozhattunk.

A politikus felszólította a Fideszt: a közpénzek elfolyatása és a pénzszórás miatt álljon ki a nyilvánosság elé, válaszoljanak a kérdésekre: miért kellett elgáncsolni, miért kellett akadályozni ennek a jelentésnek a napvilágra kerülését? Miért van az, hogy mind a mai napig elzárkóznak ennek a megtárgyalásától? Miért van az, hogy a Felügyelőbizottságba beültetett potentátok megúszhatják a vizsgálatot, és semmiféle politikai felelősségre vonás elé nem állítja őket az anyapártjuk.

Álljanak ki a siófoki, Somogy megyei és a magyarországi adófizetők elé, és számoljanak el azzal a pazarlással, ami itt történt.

A képviselő emlékeztetett: a Kft. megmagyarázhatatlan marketing tevékenységet folytatott a múlt évben (csaknem 200 millió forint értékben), amelynek a hozadéka nem lett több, mint egy 70 millió forintos árbevétel a strandjegyekből, de a visszás ügyek között említette a strandfelújítást, kötbér-tartozások be nem hajtását, műszaki felújításokat, ahol a javítás költsége is többe került, mint maga a tárgy.

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a cég ügyvezetője maga sem tagadja a vádakat.

Mint ismert, az új, független polgármester csalás, sikkasztás, lopás, hűtlen kezelés miatt tett feljelentést, a rendőrségi vizsgálat még most is folyik.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: