Otthon / Ország-Világ / HAMAROSAN 530 EZER ALÁ CSÖKKEN A MAGYAR CÉGEK SZÁMA
A kép forrása: kulfoldimunka.org

HAMAROSAN 530 EZER ALÁ CSÖKKEN A MAGYAR CÉGEK SZÁMA

Magyarországon az idén október elején alig több mint 530 ezer cég működött, ami 2 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben a tizedik hónap elején volt – hívja fel a figyelmet a Bisnode nemzetközi cégminősítő.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott Bisnode elemzésben szerepel, hogy 2011-ben még 560 ezer működő társas vállalkozással kellett számolni Magyarországon, és a trendek alapján a fogyás nem állt meg.

Keleti József, a Bisnode csoport ország-igazgatója a cég közleményében kiemelte, hogy a csökkenő cégszámot nem tekinti problémának, amennyiben az egy kisebb, de stabilabb cégszerkezettel párosul.

A nemzetközi cégminősítő elemzése szerint az idén a harmadik negyedévben havonta közel feleannyi céget alapítottak, mint amennyit megszüntettek, ez idő alatt a legtöbb új vállalkozás az élelmiszergyártás, a gépjármű-kereskedelem és a vegyipar területén jött létre.

A cégalapítás terén a harmadik negyedévben a legkisebb aktivitás a gumitermék gyártása, a nemfém ásványi termék gyártása és a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása területén volt megfigyelhető. (MTI)

Forrás: videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: