Otthon / Dél-somogyi hírek / Elkészült a Rinyamenti Szennyvízberuházás
A kép forrása: n-mk.hu

Elkészült a Rinyamenti Szennyvízberuházás

Ormai István polgármester Facebook bejegyzésében tájékoztatta a nagyatádiakat arról, hogy elkészült a Rinyamenti Szennyvízberuházás, amely keretein belül 150 000 méter hosszú csatornarendszer épült az érintett településeken, a községeket összekötve a nagyatádi szennyvíztisztítóhoz.

Ezzel a nagy beruházással Bakháza, Háromfa, Görgeteg, Kutas, Lábod, Nagyatád – Kivadár, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály és Tarany településeken valósult meg a vezetékes szennyvízelvezetés. Ezen beruházás részeként elkészült a Nagyatádi Szennyvíztisztító bővítése és korszerűsítése.

A polgármester azt írja, hogy a fejlesztés nettó értéke 5 milliárd 103 millió forint. Ehhez 4 milliárd 928 millió forint Európai Uniós és hazai forrásból származó pályázati támogatást kapott a beruházást megvalósító Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás. Ennek a szervezetnek az érintett települési önkormányzatok tagjai. A Belső-somogyi térségben ez a beruházás az egyik legnagyobb az elmúlt évtizedben. A csatornarendszerhez 3223 új háztartási bekötés készült, valamint a vállalkozások, közintézmények, kereskedelmi egységek csatlakozása vált lehetővé.

A Nagyatádi Szennyvíztisztító fejlesztésére 1 milliárd 100 millió forint lett felhasználva. Egy új tisztítóvonal épült, a réginek pedig a technológiai, gépészeti korszerűsítése is megvalósult. A szennyvíztisztító minden egyes berendezése, irányítástechnikája, vezetékrendszere felújításra került. Így a tisztított és kibocsátott szennyvíz nem terheli a környezetet, a rendszer pedig energiatakarékosan működik. A telep befogadóképessége nagyobb lett, így megszűntek a zavaró környezetei hatások.

Ennek a közmúfejlesztésnek a megvalósítása komfortosabb, tisztább, jobb életfeltételeket és körülményeket hozott az érintett lakosság számára, de ugyanakkor hozzájárul ahhoz, hogy a vállalkozók fejlődjenek, és befektetésük ösztönzéséhez. Ez a beruházás a mostani és a jövő gerenerációit is szolgálni fogja. A családok rájöttek, felismerték a szennyvízelvezetés fontosságát, hasznossságát, és meghatározó arányban csatlakoztak a beruházáshoz. A települések önkormányzatai, képviselői, a polgármesterek többsége felismerte a lakosság, az önkormányzatok közös érdekét, a megnyíló lehetőséget, majd jó döntésekkel és megoldásokkal megvalósította ezt a nagy jelentőségű, a jövőbe mutató beruházást, ami a térség hosszú távú fejlődését is szolgálja – írta Ormai István facebook oldalán. 

Forrás: Ormai István, Nagyatád Város polgármesterének facebook bejegyzése nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: