Otthon / Dél-somogyi hírek / Gyümölcsésznap és Kárpát-medencei Gyümölcsésztalálkozó Drávafokon

Gyümölcsésznap és Kárpát-medencei Gyümölcsésztalálkozó Drávafokon

Gyümölcsésznap és Kárpát-medencei Gyümölcsésztalálkozó lesz a hétvégén Drávafokon. A program egy olyan, az NCTA által finanszírozott, egy éves projekt keretében valósul meg, amelynek során hat megye 16 civil szervezete működik együtt.

A Gyümölcsészháló célja összefogni a Nyugat-Dunántúl gyümölcsész-szakembereit. A projekt az ő munkájukat segítve szeretne tenni a régi gyümölcsfajták megmentéséért, valamint az érdeklődők számára megmutatni a környezettudatosabb élet megteremtésének lehetőségét és fenntartásának korszerű módjait.

A program részei többek között:

–          a Drávafoki tanulókert meglátogatása. Az „Eco-motive” projekt bemutatása: Hogyan tegyük vonzóvá az ökológiai gyümölcsészetet az emberek számára és hogyan tegyük képessé őket gyümölcsös művelésére? (Pl. gyerekek esetében tanulókert; a közfoglalkoztatás kihasználása stb.)

–          Gyümölcsfajta és gyümölcstermék bemutató hozott gyümölcsökből, 3 készítményekből. b) Hozott növényi szaporító anyagok ajándékozása, cseréje (magok, alanyok, oltványok …)

Zaja Péter előadás: Gyimesi gyümölcsészeti tapasztalatok Gyümölcsészeti inaskodás; finanszírozási kérdések.

Bővebb információ: Gedő Ibolya (30-3898345) vagy Lantos Tamás (20-3472686)

 

gyümölcsprogram

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: