Otthon / Ország-Világ / A saját tulajdonát védte, de mégis súlyosabb büntetést kapott, mint egy gyermekgyilkos
A kép forrása: alfahir.hu

A saját tulajdonát védte, de mégis súlyosabb büntetést kapott, mint egy gyermekgyilkos

A bíróság elsőfokú ítélete szerint 7 évet kapott az a vácszentlászlói borosgazda, aki a saját vagyonát akarta megvédeni, egy rossz előéletű, kábítószer és alkoholfüggő tolvajtól és annak bandájától. A közvélemény jelentős része az igazságszolgáltatás és a jogszolgáltatás közötti párharcként tekint az elfogadhatatlan ítéletre – mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

A hatalmas felháborodás és sajtóvisszhang nyomására a Pest megyei Főügyészség fellebbezést nyújtott be. Álláspontjuk szerint a vádlott szándéka emberölésre még eshetőlegesen sem irányult, ezért a cselekmény téves minősítése miatt a büntetés enyhítését kérték. Ugyanígy tett a védelem is.

A radikális ellenzéki politikus emlékeztetett: nem ez volt az első eset, hogy a borosgazdától loptak.

Folyamatosan jártak be a portájára és gyakorlatilag minden elvittek, ami mozdítható volt. A gazda számos feljelentést is tett a rendőrségen, ám ezek nem vezettek eredményre, a tettesek nem kerültek kézre.

Szilágyi György szerint ezek után érdemes megvizsgálni, hogy kik az ügy valódi felelősei. Úgy látja, hogy maguk az elkövetők is azok, ugyanis senki nem kérte meg őket, hogy a gazda borából lopjanak, majd azt drogokkal keverve elfogyasszák. Szintén felelősnek nevezte a magyar kormányt, mert az a 2010-ben tett ígéretével szemben továbbra sem tudja megvédeni a vidéken élő embereket.

A politikus kitért továbbá arra is, hogy Orbán Ráhel esküvőjén ellopott telefon és a Kubatov Gábor házánál kifeszített molinó ügyében nem sajnálták az erőforrásokat, több száz DNS vizsgálatot végeztek el a rendőrök, sok milliós költségen. Ezzel szemben a borosgazda meglopásához hasonló esetekben még ujjlenyomatot sem vesznek, a nyomozások pedig többnyire eredménytelenek.

Szilágyi György a súlyos ítéletet hozó bírónővel kapcsolatban megjegyezte:

a szigetszentmiklósi gyermekkínzások miatt 2 évet szabott ki a szülőkre, míg egy saját, 5 éves fiát fakanállal és nadrágszíjjal agyonverő dunaharaszti férfire csupán 5 évet rótt ki.

Ezzel és más gyilkosságokkal, szexuális erőszakkal párhuzamba állítva a jobbikos politikus meglehetősen aránytalannak tartja az ítéletet és körültekintőbb mérlegelésre kérte a bíróságot.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: