Otthon / Ország-Világ / MIT GONDOLNAK, HÁNY FIDESZES POLITIKUS JELENTETTE KI, HOGY NEM SZERETNE MAGÁNAK ÁLLAMI FÖLDET?
A kép forrása: videk.ma

MIT GONDOLNAK, HÁNY FIDESZES POLITIKUS JELENTETTE KI, HOGY NEM SZERETNE MAGÁNAK ÁLLAMI FÖLDET?

Erős a gyanú, hogy az állami földek értékesítésével jelentős területek kerülhetnek spekulánsok kezébe.

A kormány holnap arra készül, hogy lehetőséget biztosítson a földek megvásárlóinak a bérleti díjak megemelésére, hogy azok megfeleljenek a piaci árnak. Minderre azért van szükség, mert 2001-ben az Orbán-kormány nagybirtokosoknak, többek közt Simicska Lajosnak adott bérbe állami földeket 50 évre – a piaci ár töredékéért. Ehhez kétharmados támogatásra lesz szükségük, a Jobbik azonban tartózkodni fog a szavazáson, mert bár a céllal egyetértenek, úgy vélik, szerencsétlen az időzítés. Ha a földek értékesítése után fél évvel módosították volna a törvényt, az rendben lenne, ám így erős a gyanú, hogy az utóbbi években aranykalászos gazdává vált spekulánsok vásárolják meg a földeket a helyi gazdák elől.
Magyar Zoltán, a Jobbik politikusa ma a Parlamentben minden képviselő asztalára letett egy aláírandó nyilatkozatot, melyben a képviselők kijelentik, hogy sem ők, sem hozzátartozóik, vagy megbízásukból egyéb személyek nem kívánnak indulni az állami földekért induló nyilvános árveréseken.
Magyar Zoltán Facebook-bejegyzése szerint a nyilatkozatot egyetlen kormánypárti képviselő sem írta alá.
“Minden képviselő asztalára letettük ezt a nyilatkozatot, hogy tisztán lássunk. Szerintetek hány kormánypárti képviselő írta alá? NULLA!!! Pedig, csak arra lettünk volna kíváncsiak, hogy politikusaik, családtagjaik, ügyvédjeik mennyire érdekeltek a földprivatizációban”
– olvasható a képviselő bejegyzésében.
Dr. Lukács László György (Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jobbikos országgyűlési képviselő) is közzétette az alábbi posztot közösségi oldalán:
“Üléskezdéskor egy fontos 2/3-os szavazással fűszerezett napon…És még egy fontos, sokatmondó kép a “patkóból”: A földművelési miniszter sem töltötte ki a Jobbik nyilatkozatát, hogy indul -e vagy nem a földprivatizációs pályázaton licitálóként.” (Indexfotó)
Mire készül a Fidesz? Mi lesz a földek sorsa? A témával kapcsolatosan az Alfahír hírportál korábbi cikkeit itt olvashatja.
Forrás: alfahir.hu/Vidék.MA

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: